Bale otkrio šta je Ronaldo radio u svlačionici nakon utakmice u kojoj ne postigne gol

Bio je jako ljut

Bale otkrio šta je Ronaldo radio u svlačionici nakon utakmice u kojoj ne postigne gol

Edmir Škorić

Bivši velški reprezentativac Gareth Bale govorio je o svom odnosu sa Cristianom Ronaldom iz perioda dok su obojica nastupali za Real Madrid.

Iako su navijači često ismijavali Velšanina, ipak je imao impresivnu karijeru. Proslavio se 2010. kada je kao igrač Tottenhama postigao hat-trick u Ligi prvaka na stadionu Giuseppe Meazza protiv Intera (3:4). Tako je počela njegova avantura s velikim nogometom. Za londonsku ekipu Bale je odigrao 237 utakmica, postigao 72 gola i imao 58 asistencija.

2013. kupio ga je Real za 101 milion eura, što je tada bio svjetski transferni rekord. S madridskim klubom osvojio je među ostalim tri španska prvenstva i pet naslova Lige prvaka. Njegov pogodak u finalnoj pobjedi nad Liverpoolom smatra se jednim od najljepših golova u povijesti. U Madridu je bio velika zvijezda, ali je živio u Cristianovoj sjeni. Velšanin je upravo progovorio o svom odnosu s Ronaldom.

"Bio je dobar, ali imao je svoje trenutke. Recimo, pobjeđivali smo 5:0, a on nije zabio golove, pa je kad je otišao u svlačionicu bio je bijesan i bacio je kopačke. To je pomalo kao da je vaš tim osvojio golf turnir Ryder Cup, a vi niste zabili, pa ste ljuti. Cristiano je stvarno fin momak sa snažnim mentalitetom. Nikada nismo imali problema", dodao je Bale.

Baleove posljednje godine u Real Madridu nisu bile baš uspješne. Igrao je malo, imao je dosta povreda i činilo se da ga više zanima golf nego nogomet.

Oglasi

Inače, odmah nakon završetka nogometne karijere počeo je profesionalno igrati golf. Nedavno je igrao na turniru u Los Angelesu, gradu u kojem je završio karijeru u Los Angeles FC. S druge strane Ronaldo zabija golove za saudijski Al Nassr.

Ronaldo će s Al Nassrom naredne sezone pokušati da dođe do titule, a pridružio mu se i hrvatski veznjak Marcelo Brozović iz Intera.

Prethodno je transfer u ovaj tim dogovorio i Marokanac Al Nassr, a nije isključeno da do kraja ljeta dođe još neka velika zvijezda iz Evrope u Al Nassr.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Al Nassra, velika pojačanja dovode i ostali timovi iz Saudijske Arabije poput Al Ittihada i Al Hilala, pa će liga Saudijske Arabije biti jedna od najpraćenijih u svijetu.

Sve je počelo kada je nakon Mundijala u Kataru Ronaldo napustio Manchester United i stigao u Saudijsku Arabiju potpisavši za Al Nassr.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676984133
To je pravi igrac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi