Seli u Tursku

Kod Dalića otpisan, ali još uvijek cijenjen u svijetu fudbala - Ante Rebić pred potpisom

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ante Rebić (29) još je jedan u nizu fudbalera koji bi karijeru mogli nastavatiti u Turskoj. Za ovog krilnog napadača ogroman interes pokazuje Bešiktaš i neće biti nikakvo iznenađenje ako 29-godišnjak Milano zamijeni Istanbulom.

Ante Rebić vjerovatno će u ljetnom prijelaznom roku napustiti AC Milan. Rukovodstvo Rossonera spremno je prodati 29-godišnjeg krilnog fudbalera, a on bi karijeru trebao nastaviti u turskom velikanu Bešiktašu.

Bešiktaš je već u pregovorima s Milanom. Navodno je i Rebić već pristao da karijeru nastavi u istanbulskom klubu i očekuje se da će dogovor biti postignut u narednim danima.

Turski velikan bi za usluge hrvatskog fudbalera trebao izdvojiti oko šest miliona eura. Tolika je i njegova tržišna vrijednost, a i cifra kojom bi u timu sa San Sira bili zadovoljni.

Ante Rebić iza sebe imao zanimljivu karijeru. Počeo ju je u RNK Split, a od 2013. godine krenula je njegova evropska avantura u kojoj je promijenio pet klubova.

Iz Splita je Rebić otišao u Fiorentinu. Tamo se nije naigrao, pa je išao na posudbe u RB Leipzig, Hellas Veronu i Eintracht iz Frankfurta, gdje je potpuno eksplodirao i njemački klub je otkupio njegov ugovor od Viola za četiri i po miliona eura.

Član Milana hrvatski fudbaler postao je 2020. godine. Plaćen je blizu sedam miliona eura i u 123 odigrane utakmice postigao je 29 golova uz 17 asistencija.

Naravno, najveći uspjeh s Milanom je prošlogodišnje osvajanje Serije A na koju su navijači Rossonera čekali punu deceniju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rebić je u proteklom periodu bio i glavna tema hrvatskih medija. Razlog je njegov sukob sa selektorom fudbalske reprezentacije Zlatkom Dalićem koji ga više ne zove u nacionalni tim.

Za Vatrene je debitovao 2013. godine. Odigrao je 42 utakmice i postigao je tri pogotka. Prethodno je igrao za sve omladinske kategorije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.