Dalić je dočekao svoj trenutak: "Budi frajer, pa nemoj to brisati..."

Selektor Hrvatske

Dalić je dočekao svoj trenutak: "Budi frajer, pa nemoj to brisati..."

Admin Čaušević

Hrvatska je svoj nastup na Evropskom prvenstvu okončala porazom od Španije u osmini finala i to poslije produžetaka sa 5:3.

Vatreni su do finiša prvog dijela imali prednost, a gol su primili s igračem manje kada je Ante Rebić nekoliko minuta bio van terena i to što je mijenjao kopačke.

Nakon susreta napadač Milana se našao na žestokim udarima hrvatske javnosti. Na brojne prozivke je odgovorio obpajvom na Instagramu te je prozvao selektora Zlatka Dalića.

"Žao mi je što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju", napisao je Rebić da bi ubrzo nakon toga izbrisao svoj profil.

Dalić je svoj trenutak za odgovor dočekao gostujući za HRT.

"Koji je to neuspjeh u ove tri godine? Mi smo imali 15 poraza. Gubili smo od velikih reprezentacija, prvaka svijeta i prvaka Europe. Moja mrlja je poraz 6:0 u Elcheu i dva poraza od Mađarske i Slovenije. To je moja mrlja i moj neuspjeh, ništa drugo", rekao je Dalić o objavi Ante Rebića pa dodao sljedeće.

Oglasi

"Poštujem da svatko kaže ono što ima, ali ja bih da sam to rekao ili napisao, ostavio to za cijeli život, a ne obrisao nakon 20 minuta. Budi frajer i ostavi to čitav život", rekao je selektor Vatrenih.

Ovaj 54-godišnjak na kraju nije zatvorio vrata Rebiću te se između redova da zaključiti da će i dalje na njega računati.

"Ko sam ja da zatvaram vrata reprezentacije bilo kome? Nikad nisam nikome zatvorio vrata i neću".

"Igrači često mijenjaju kopačke tokom utakmice, samo tada ne padne gol. Sada se dogodilo da je pao i zbog toga je problem. To se dogodi", rekao je Dalić pa dodao.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Nisam ja to dopustio. Ne mogu ja voditi brigu o kopačkama, o vodi... Sve što se događa u reprezentaciji je moja odgovornost. Da je Gvardiol pitao vodu, ja bih mu je dao. Istina da je to greška ali to su bizarne situacije", zaključio je Dalić.

Dalić je Hrvatsku vodio na 47 utakmica, najveći uspjeh je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon ispadanja s Eura odmah se počelo špekulisati o njegovom odlasku s klupe Vatrenih. To se za sada neće desiti.

Top Komentari

Ade1987
Pa stvarno ovi na ss.ba nemogu dva teksta objaviti a da nema greške cuj bio treći sa Hrvatskom na svjetskom prvenstvu
13 2
NorthSide
Igrali finale ljudi i bili treći HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi