Milan "pljačka" Chelsea: Već su doveli Loftusa-Cheeka, a sada stiže i druga zvijezda Plavaca

Na San Siru rade punom parom

Milan "pljačka" Chelsea: Već su doveli Loftusa-Cheeka, a sada stiže i druga zvijezda Plavaca

Endin Čaušević

Ruben Loftus-Cheek uspješno je prošao ljekarske preglede u Milanu i uskoro se očekuje da Rossoneri ozvaniče njegov dolazak na San Siro. No, mediji na Apeninima tvrde da on nije jedini igrač Chelseaja koji će u narednim danima pojačati Milan, te da je dogovoren dolazak još jedne zvijezde.

Loftus-Cheek je stigao jutros na ljekarske preglede koje je uspješno prošao, a do kraja dana očekuje se da Milan ozvaniči njegov dolazak.

Rossoneri su za ovog veznjaka izdvojili oko 20 miliona eura i on će potpisati višegodišnji ugovor, no mediji na Apeninima navode da Loftus-Cheek nije jedini igrač Chelseaja koji će ovog ljeta stići na San Siro.

Poznati novinar Matteo Moretto objavio je da je Milan u kontaktu s Christianom Pulišićem i da su već dogovorili sve uslove ugovora s reprezentativcem Sjedinjenih Američkih Država.

Ostaje još da se Milan i Chelsea dogovore oko visine obeštećenja, ali kako navodi Moretto čini se da je samo pitanje trenutka kada će se i ovaj transfer ozvaničiti.

Oglasi

Očekuje se da Pulišić do kraja sedmice doputuje u Milano kako bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Pulišić s Chelseajem ima ugovor na još godinu dana i očekuje se da obeštećenje za njega neće biti veće od 20 miliona eura. Iako je već dugo na sceni ovaj Amerikanac ima tek 24 godine i sigurno je da će na San Siru od njega mnogo očekivati.

Američki reprezentativac je ponikao u dresu PA Classic, a još kao omladinac je došao u Borussiju Dortmund iz koje je prije četiri godine stigao u Chelsea za čak 64 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, na San Siru rade i na dovođenju još nekoliko igrača, a pored Pulišića prva meta je i Samuel Chukwueze iz Villarreala.

Pregovori s Villarrealom idu dosta dobro, a također Rossoneri su s Chukwuezeom već dogovorili uslove trogodišnjeg ugovora.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
'Pljačka' ili kupi 'otpatke'?
2 0
Sioux1921
Cuj pulisic zvijezda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi