Katarani pišu da je dogovor postignut

Neymar se u nevjerovatnom poslu vraća u Barcelonu

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar mogao bi se nakon šest godina vratiti u Barcelonu. Navodno su PSG i katalonski velikan dogovorili uslove oko povratka 31-godišnjeg fudbalera u Kataloniju, ali kako mu Barca ne može isplaćivati ogromnu platu, pokušat će dogovoriti da pariški klub i dalje izdvaja većinu novca za njegovu platu.

Barcelona i PSG navodno su dogovorili povratak brazilske zvijezde Neymara u redove katalonskog kluba. Ovu vijest je objavio katarski BeIn Sports, a dogovor bi mogao biti poprilično nevjerovatan jer bi PSG mogao i dalje plaćati većinu plate koju Neymar ima.

To bi vjerovatno značilo da će 31-godišnji ofanzivac na posudbu u svoj nekadašnji klub koji ga je PSG-u 2017. godine prodao za još uvijek rekordnih 222 miliona eura.

"Barcelona i Paris Saint-Germain su postigli dogovor o Neymaru. On će postati novi igrač katalonskog kluba ako se postigne dogovor da PSG plaća većinu njegove plate", piše BeIn Sports.

Navodno je Barcelona zatražila od PSG-a da plaća čak 70 posto plate brazilskog fudbalera koja u redovima francuskog prvaka iznosi nešto više od 56 miliona na godišnjem nivou.

PSG očigledno na sve načine pokušava da se riješi Neymara. Navijači su ti koji to silno žele i sve su prilike da će im se želja konačno i ispuniti.

Brazilac je imao određene ponude iz Saudijske Arabije. Ipak, on nema namjeru da ide tamo i još uvijek želi igrati fudbal na visokom nivou.

Neymar je u dresu francuskog velikana u proteklih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak od 118 pogodaka i 77 asistencija. To nije dovoljno navijačima kluba s kojima je odavno u svađi jer smatraju da se ne trudi dovoljno.

Podsjetimo, brazilska zvijezda je dres Barcelone nosila četiri godine. Stigao je u klub iz Santosa 2013. godine za 88 miliona eura i nastupio je u 186 utakmica. Učinak mu je 105 pogodaka i 76 asistencija.

Vidjet ćemo hoće li se njegov povratak zaista i desiti. Trener Xavi Hernandez u prethodnom periodu nije bio previše oduševljen činjenicom da se Brazilac povezuje s dolaskom u klub jer je silno želio povratak Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Messi se odlučio na odlazak u Sjedinjene Američke Države, a klub na čelu s Joanom Laportom je očigledno odlučio da pokuša napraviti nešto dovođenjem još jedne bivše zvijezde tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.