Da li se Zidane ovom izjavom nudi PSG-u, Realu ili reprezentaciji Francuske?

Dugo je bez posla

Da li se Zidane ovom izjavom nudi PSG-u, Realu ili reprezentaciji Francuske?

E. Ganibegović

Zinedine Zidane otkrio je kojeg bi fudbalera volio trenirati, a tom izjavom, smatraju fanovi u Francuskoj, vrlo moguće i da se nudi na jedan od tri posla s kojima se svakako već dugo povezuje.

Zinedine Zidane u trenerskoj karijeri je vodio Real Madrid Castillu i dva puta Real Madrid, te je bez posla još od ljeta 2021. godine.

Legendarni francuski fudbaler, a sada 51-godišnji stručnjak, povezivao se s mnogim poslovima u posljednje vrijeme, ali je sve to odbijao, pa i milione iz Saudijske Arabije.

Povezuje se već dugo s preuzimanjem PSG-a, francuske reprezentacije, ali i s povratkom u Real Madrid, te je posljednjom izjavom dao naslutiti gdje bi volio nastaviti trenersku karijeru.

Novinare je zanimalo kojeg bi fudbalera Zidane volio trenirati, a izbor je pao na Kyliana Mbappea, trenutno jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Oglasi

"Kada ste trener i postoji igrač kao što je Kylian Mbappe, normalno je i da želite da ga trenirate. Mnogo stvari može da se desi, moguće je da će se desiti jednog dana.

On je igrač koji na pravi način nosi dres Francuske. U svakom slučaju, divim se onome što radi", rekao je Zidane za L'Equipe.

Fanovi u Francuskoj shvatili su ovu izjavu kao da se Zidane nudi za poziciju selektora Francuske ili trenera PSG-a kako bi trenirao Mbappea, no još jedna opcija je na stolu.

Naime, postoji mogućnost da se Zidane vrati u Real Madrid na ljeto 2024. godine kada ističe ugovor Carla Ancelottija, a s prelaskom u ovaj klub se povezuje i sam Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da vidimo šta će se dogoditi i gdje će Zidane nastaviti karijeru, no treba reći da je vrlo realna mogućnost da mu se želja ostvari i da trenira Mbappea. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi