Najveći razvratnik u fudbalu: Život mu je sodoma i gomora, zabave traju 48 sati, djevojke vrište...

Neymar se nalazi na žestokom udaru

Najveći razvratnik u fudbalu: Život mu je sodoma i gomora, zabave traju 48 sati, djevojke vrište...

A. Čaušević
Teme:

Brazilski superstar Neymar je pod stalnim udarom kritika otkako je PSG izgubio prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna i dojam je da će pariški klub učiniti sve da se na ljeto riješi jednog od svojih najplaćenijih igrača.

Ugledni list L'Equipe je u subotu objavio reportažu u kojoj o Neymarovom načinu života govore njegove komšije iz elitnog mejsta u Bougivalu na periferiji Pariza gdje Brazilac živi od svog dolaska 2017.godine.

Posljednji ludi provod brazilskog fudbalera bio je za njegov rođendan, 5. februara, a trajao je od 15 sati popodne do ponoći.

Proslava koja je prostor u kojem živi Neymar pretvorila u zabavu u brazilskom stilu i koja je natjerala gradonačelnika Pariza Lucu Wattellea da eksplodira.

"On je osoba bez poštovanja", rekao je prvi čovjek prijestolnice za Le Parisien. "Ponekad su bili previše. Donio je šatore, angažovao orkestar, postavio razglas. Živim preko puta i tresli su mi se prozori", dodaje je Wattelle o Neymarovizabavama.

Oglasi

Neki stanovnici slažu se s gradonačelnikom, prema svjedočenjima koje je prikupio L'Equipe.

"Mi slušamo sve svašta kad živimo 600 metara dalje. Ova osoba nema poštovanja, ne opravdava to što je Neymar. Neke od tih zabava trajale su i po 48 sati", kaže jedan od penzionera.

Drugi, pak, pokazuju drugačije raspoloženje, shvaćajući činjenicu da se mlada osoba s vremena na vrijeme želi zabaviti.

"Čujemo vrisku djevojaka, brujanje motora, ali to je prihvatljivo. To se događa najviše jednom mjesečno i rijetko mi smetaju", kaže jedna komšinica

Oglasi

"Ljudi se žale, ali on je tamo tri puta godišnje. U njegovim godinama normalno je da uživa, a s njegovim novcem ne čudi me da su mu zabave toliko velike. Ali pošto se zove Neymar, svi pričaju o njemu."

Gradonačelnik Wattelle je otišao korak dalje i Neymara uporedio s Ronaldinhom: "Kada je Ronaldinho živio ovdje, dolazio je gledati mlade kako igraju vikendom. Bilo je to ludo za njih! U pet godina, nismo vidjeli Neymara niti jednom, to je duh."

Posljednjih danaNeymar je također bio u vijestima zbog fotografije koju je postavio njegov prijatelj na kojoj se brazilski fudaler u McDonaldsu.

Fotografija je imala utjecaja jer je nastala samo nekoliko sati nakon što je Mbappe istako koliko je važno dobro se brinuti o sebi uoči revanša protiv Bayerna.

"Važno je da smo dobrog zdravlja. Da svi dobro jedu i dobro spavaju. To je ključno da prebrodimo revanš i prođemo dalje", rekao je Francuz.

Nakon tih riječi Neymar se pojavio u restoranu brze hrane. Gesta koju su neki protumačili kao kontriranje saigraču. Osim toga, Neymar je igrao i poker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi