Pričao kako mu je bilo loše, Barcelona ga se odmah riješila i dala mu slobodne papire

Umtiti više nije član Blaugrane

Pričao kako mu je bilo loše, Barcelona ga se odmah riješila i dala mu slobodne papire · Zvanično

Eldar Ganibegović

Francuski defanzivac Samuel Umtiti više nije član Barcelone. Odluka o raskidu ugovora, slučajno ili ne, dolazi nakon što je fudbaler otvorio dušu i na ne baš pozitivan način pričao o vremenu provedenom u Kataloniji.

Bilo je ljeto 2016. godine kada je Barcelona odlučila platiti 25 miliona eura Lyonu za transfer Samuela Umtitija, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

Francuski defanzivac je odlično krenuo u Barceloni, a o njegovim igrama najviše govori podatak da je 2018. godine, kada je s Francuskom bio i prvak svijeta, vrijedio 70 miliona eura.

Danas, što također govori o njegovom padu, vrijedi ukupno četiri miliona eura i pitanje je da li će se više ikada vratiti na vrhuski nivo.

Proteklu sezonu proveo je na posudbi u italijanskom Lecceu i, iako je imao ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine, saradnja je okončana.

Raskid ugovora je, slučajno ili ne, stigao nekoliko dana nakon što je na ne baš pozitivan način Francuz pričao o vremenu provedenom i glavnom gradu pokrajine Katalonije.

Oglasi

"Barcelona izražava zahvalnost Umtitiju i želi mu puno sreće i uspjeha u budućnosti. Nakon što je sa Francuskom postao svjetski prvak 2018. godine, niz teških povreda uticao je na to da igra manje u početnih 11 Barcelone. 

U naredne četiri sezone Umtiti je odigrao samo 50 mečeva, a potom je posuđen Lecceu u Italiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada, nakon perioda u kome je ponovo uspio da skupi minute na terenu, Umtiti završava svoju avanturu u Barceloni sa dva šampionata, tri kupa i dva superkupa", stoji u saopštenju Barcelone povodom raskida ugovora s Umtitijem. 

Ostaje da vidimo gdje će Umtiti nastaviti karijeru. Inostrani mediji spominju da je opcija ostanak u Seriji A, ali i povratak u Francusku. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi