Nije još ni predstavljen, a Luis Enrique već je zapikao prvo pojačanje za PSG

Želja je portugalska zvijezda

Nije još ni predstavljen, a Luis Enrique već je zapikao prvo pojačanje za PSG

E. Ganibegović

Luis Enrique još uvijek nije ni zvanično predstavljen kao novi trener PSG-a, a već ima prvu želju i radi na tome da jednog igrača dovede u redove prvaka Francuske. U pitanju je reprezentativac Portugala.

Nakon što nije uspio osvojiti Ligu prvaka, bez obzira na osvojenu Ligue 1 i francuski Superkup, Christophe Galtier postao je bivši na klupi PSG-a.

Čelnici pariskog kluba na njegovo mjesto doveli su španskog stručnjaka i donedavno selektora Španije, Luisa Enriquea.

On je bez posla od kraja prošle godine. S klupe Španije odstupio je nakon ispadanja od Maroka u osmini finala Mundijala u Kataru.

Njegovo zvanično predstavljanje trebalo bi uslijedili u narednih nekoliko dana, no Španac već vrijedno radi kada je sastavljanje ekipe za narednu sezonu u pitanju.

Oglasi

Francuski mediji prenose kako je već zapikao jedno pojačanje, a u pitanju je portugalski reprezentativac Joao Felix.

Ovaj ofanzivac proteklu polusezonu proveo je u Chelseaju, no dolaskom novog trenera odlučeno je da ugovor neće biti otkupljen i vraćen je s posudbe u svoj Atletico Madrid.

Međutim, ni tamo mu perspektiva nije baš svijetla, s obzirom na to da je u lošim odnosima s trenerom Diegom Simeoneom i izvjesno je da će ponovo promijeniti klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tu situaciju pokušat će iskoristiti PSG i ispuniti prvu želju svog novog trenera, kojem je također kao prvi cilj postavljeno osvajanje Lige prvaka. 

Veznjak Barcelone, Pedri, se također dovodio u vezu s PSG-om, koji su napustile dvije velike zvijezde, Leo Messi i Sergio Ramos, dok je Ebimbe prodan u Eintracht za šest i po miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi