U utorak spektakl

Sve planulo u prvom satu prodaje: Karata za Zrinjski - Slovan više nema!

Eldar Ganibegović

Baš kao što je to bio slučaj i na meču Zrinjski - Urartu, stadion je rasprodat i za meč Zrinjski - Slovan koji će se igrati u utorak, 25. jula 2023. godine.

Nakon penala je Zrinjski izbacio armenski Urartu u prvom pretkolu Lige prvaka i plasirao se u drugo gdje će rival biti slovački Slovan.

Prva utakmica igra se u Mostaru 25. jula, a jutros su u prodaju puštene i karte za ovaj meč. Puštene, i rasprodane.

"Sve ulaznice za susret II. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka protiv ŠK Slovan su RASPRODANE! Vidimo se u utorak", objavio je Zrinjski samo 40 minuta nakon početka prodaje.

Bh. timovi se mogu pohvaliti sjajnim posjetama do sada u Evropi. Bijeli brijeg i Grbavica bili su rasprodani za mečeve Zrinjski - Urartu i Željezničar - Dinamo, dok je na Koševu duel Sarajeva i Torpeda pratilo oko 20.000 ljudi.

Prošle godine je u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige Zrinjski pred punim stadionom igrom razmontirao Slovan i slavio "samo" 1:0, a tako bi moglo biti i ovaj put.

Zrinjski je saznao i potencijalne protivnike u trećem pretkolu, a ono što je velika stvar jeste da bi Plemići mogli biti nosioci ako prođu dalje. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Definitivno Zrinjski ima historijsku šansu da uđe u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja. Ako prođe Slovan obezbijedit će Konferencijsku ligu, ali i ako ne prođe, imat će još dva dvomeča za taj poduhvat.

Podsjetimo, prošle sezone je Zrinjski bio ne nekoliko sekundi do plasmana u grupnu fazu KL, ali ga je izbacio na penale upravo Slovan koji je prvo dao gol u 122. minuti, a onda bio bolji i na penalima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.