Šansa kakvu naša država nije imala: Zrinjski nositelj u trećem pretkolu Lige prvaka!

Otvaraju se velika vrata

Šansa kakvu naša država nije imala: Zrinjski nositelj u trećem pretkolu Lige prvaka!

Haris Zilić

U Nyonu je u ponedjeljak od 12 sati žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, a u tom žrijebu i Bosna i Hercegovina će imati svog predstavnika to je aktuelni prvak Zrinjski koji je u prvom pretkolu eliminisao armenski Urartu.

Zrinjski će u drugom pretkolu igrati protiv Slovana iz Bratislave, a u slučaju da prođe u treće pretkolo imat će status nositelja i otvaraju se velika vrata Bosni i Hercegovini.

UEFA je već razvrstala ekipe u dvije grupe nositelja i onih ekipa koje neče imati status nositelja kada je u pitanju staza šampiona.

Ako eliminše Slovan, Zrinjski može igrati protiv AEK-a, Sparte, te pobjednika duela Ludogorets/Olimpija, Sheriff/Maccabi Haifa, BATE/Aris Limassol, Hacken/Klaksvik.

Pogledajte kako izgledaju grupe pred žrijeb u stazi šampiona.

Oglasi

NOSITELJI:

Breidablik/Kopenhagen
Molde/Helsinki
Žagiris/Galatasaray
Dinamo Zagreb/Astana
Qarabag/Rakow
Zrinsjki/Slovan

DRUGI ŠEŠIR:

Ludogorets/Olimpija
Sheriff/Maccabi Haifa
BATE Borisov/Aris Limassol
Hacken/Klaksvik
AEK Atina
Sparta Prag

U stazi viceprvaka status nositelja u trećem pretkolu imaju Rangers, Braga, PSV, Marseille, dok će u drugom šeširu biti Strum Graz, TSC Bačka Topola, te pobjednici duela Servette/Genk i Dnipro-1/Panathinaikos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ekipa koje budu poražene u drugom pretkolu Lige pevaka sele u treće pretkolo Evropa lige, a ekipe koje budu poražene u trećem pretkolu Lige orvaka idu u play-off Evropa što znači da su minimalno osigurali grupnu fazu Konferencijske lige.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
beus sredio. da je torpedu imao tko srediti sigurno bi ušli u kvalifikacije za grupno.
3 0
SamoZrinjski
Samo reći jedan je jedini
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi