Dragulj Ajaxa

Dobro zapamtite ovo ime, tek će se čuti za njega: Arsenal i Chelsea u klinču, za koga će potpisati?

Eldar Ganibegović

Nizozemski velikan Ajax ima jednu od najboljih fudbalskih škola u Evropi i pravi je rasadnik talenata, a sada su za jednog fudbalera ovog tima zainteresovani Arsenal i Chelsea.

Već je od ranije poznato da je Chelsea zainteresovan za Mohammeda Kudusa, a sada se u utrku za njegov potpis uključio i Arsenal.

Kako bi iz Ajaxa doveo 22-godišnjaka iz Gane, Arsenal je na ivici da u ovom ljetnom prijelaznom roku odustane od čak šest drugih igrača.

Iako bi Arsenal bio spreman pustiti šest igrača kako bi zaradio 40 miliona eura za ovaj transfer, Chelsea je ipak u prednosti.

Naime, pored novca Chelsea bi u Amsterdam poslao nazad i Hakima Ziyecha, marokanskog fudbalera koji je najbolje partije u karijeri pružao upravo u Ajaxu.

Ostaje da se vidi da li će reprezentativac Gane ovog ljeta preći u Premier ligu, a spomenimo da je za njega interes pokazao i Brighton, no od toga teško ta će biti išta.

Minule sezone Kudus je nastupio na 42 meča za Ajax, te postigao 18 pogodaka uz sedam asistencija. 

Radi se o 177 centimetara visokom napadačkom veznom, koji po potrebi može igrati i u vrhu napada, te na poziciji desnog krila.

Za reprezentaciju Gane je na 24 nastupa postigao sedam pogodaka, a u mlađim selekcijama je strijelac na devet utakmica bio dva puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Right to Dream iz Gane je njegov matični klub, ali još 2018. godine je stigao u Evropu i to u danski Nordsjaelland koji ga 2020. godine prodaje Ajaxu za devet miliona eura. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.