Kudus je posvetio gol Atsuu, onda mu je prišao sudija i izgovorio riječi za fudbalsku historiju!

Napravio je presedan

Kudus je posvetio gol Atsuu, onda mu je prišao sudija i izgovorio riječi za fudbalsku historiju!

A. Čaušević

Ajaxov Mohammed Kudus imao je samo jednu pomisao nakon što je postigao gol i nije ga bilo briga kakve posljedice će snositi. Odlično je izveo slobodni udarac, vidio kako lopta ulazi u mrežu i uslijedio je veliki gest.

Postignuti gol za njega za njega ima posebnu vrijednost, a iz njegove reakcije jasno je zašto. Podigao je dres i pokazao poruku kojim je oduševio sve.

Radi se o jednostavnoj poruci prepunoj tuge posvećenoj sunarodnjaku iz Gane,  Christianu Atsuu, koji je pronađen mrtav pod ruševinama u Turskoj.

Posljednji gol u životu koji je postigao Atsu, onaj koji ga je uvjerio da ostane u Hataysporu iako je planirao napustiti klub, promijenio je tok njegove sudbine i stigao je iz slobodnog udarca.

Upravo je sudbina htjela da Kudus postigne gol iz slobodnjaka, a tokom proslave podigao je dres preko leđa te pokazao majicu na kojoj je pisalo RIP Atsu,

Oglasi

Prvo proslava na terenu, zatim večer provedena sa saigračima i povratak kući kasno u noć. Otkazao je i let. Nedugo nakon toga desio se zemljotres.

Kudus je podigao ruke prema nebu, usmjerio pogled i prste prema nekoj tački gore u znak sjećanja na fudbalera koji je stradao u katastrofi.

Očekivao je da će mu sudija pokaže žuti karton, ali nije bilo tako. Sudija Pol van Boekel odlučio je da ga ne kazni.

Pomilovao ga je, a sam Kudus objasnio je što mu je rekao na terenu: "Objasnio mi je da nije dopušteno skidati dres, ali je razumio zašto je ovo situacija veća od fudbala."

Veliki potez sudije van Boekel koji će sigurno pobrati simpatije širom svijeta. 

Atsu je preminuo u 31. godini, njegovo tijelo je pronađeno nakon desetak dana traganja po ruševinama.

Top Komentari

SamoSiroki
Nas bi mu zavalio karton i rekao, pravila su pravila
1 0
Mostarac94
pa nije skinuo dres, vec ga samo stavio preko glave, koliko znam za to se ne dobija zuti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi