Srbin izabrao novi klub

Postignut dogovor - veliki transfer Lazara Samardžića

Edmir Škorić

Mnogi se borili za potpis reprezentativca Srbije, ali na kraju će on put Milana.

Sportitalia tvrdi da je Inter dogovorio transfer s Udineseom za veznjaka Lazara Samardžića, plativši 25 miliona eura plus igrača omladinske ekipe, a u trci za njegov potpis pobijedili su ligaške rivale Milan, Napoli i Juventus.

Samardžić je napravio pravi potres u Seriji A, a 21-godišnjak je procvjetao prošle sezone s pet golova i četiri asistencije u 37 nastupa.

Rođen je i odrastao u Njemačkoj, ali igra Srbiju i već ima dvije seniorske utakmice.

Udinese ga je doveo 2021. godine za samo tri miliona eura, a sada će dobiti 25 plus bonuse, a uz to i omladinskog igrača Intera, te 20 posto od narednog transfera.

Samardžić se ovog ljeta povezivao sa italijanskim velikanima, ali i sa turskim Fenerbahčeom.

On je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac rođen je u okolini Živinica, ali Lazar nije imao dilemu za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti i odabrao je Srbiju. Prethodno bio član mladih selekcija Njemačke.

Samardžić je prošle sezone nastupio u 39 utakmica za Udinese i ostvario je učinak od pet golova i četiri asistencije.

Još nema zvanične potvrde, no vrlo brzo bi Inter trebao da objavi kako je doveo sjajnog veznjaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog 21-godišnjaka zastupa najmoćnija žena u nogometu, Rafalea Pinamenta koja je ranije nagovijestila transfer mladog veznjaka.

"Odlazi li? Žele ga Napoli i Milan, za mene je on fenomenalan igrač. Ima mnogo potencijala i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati", kazala je Pinamenta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.