20-godišnji nogometni dragulj birao između Srbije i Njemačke

Odabrao je zemlju u kojoj je odrastao

20-godišnji nogometni dragulj birao između Srbije i Njemačke

E. Škorić

Iako je porijeklom iz Srbije, veznjak Udinesea Lazar Samardžić priznao je da se viće osjeća kao Nijemac.

Samardžić je igrao za mlađe uzraste njemačke reprezentacije, ali ima mogućnost da bude na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ali čini se kako 21-godišjak nije pretjerano zainteresovan za dres zemlje iz koje potiče.

"Više se osjećam kao Nijemac. Igram i za nemačku reprezentaciju do 21 godine i nadam se da ću uskoro dobiti dres sa brojem 10. U Udinama nosim 24, to je datum mog rođenja", rekao je Samardžić za italijansku Gazzettu dello Sport.

Još dok je imao samo 17 godina, bio je na meti velikana kao što su Milan i Barcelona.

"Došao sam u Milan sa cijelom porodicom. Razgovarali smo sa Paolom Maldinijem, ali nisam osjećao da je vrijeme za iskustvo u velikom gradu. Sa Barcelonom je bilo drugačije. Došli su u moju kuću, zapravo Patrick Kluivert. Ali izabrao sam Leipzig koji je bio na sat vremena vožnje od moje kuće i to je bio dobar izbor", priznao je.

Trenutno je član Udinesea i priznaje da mu se dopada u Italiji.

Oglasi

"I u Udineseu imamo odlične uslove, terene... Dobili smo četiri utakmice zaredom zato što imamo vrlo jak tim. Naporno radimo, pomjeramo granice i igramo vrlo čvrsto", istakao je.

Priznao je kako mu je idol Mesut Ozil.

"Kao klinac bio sam lud za Ozilom. Danas je uzor najjači plajmejker - De Bruyne. Imam ga u svom Fifa timu gdje sam praktično nepobjediv. Na golu mi je naš Marco Silvestri, a u špicu Di Natale, nogometaš koji je bio zvijezda u Udineseu. Postižem mnogo golova sa njim. Tu su i Ribery i Pogba", zaključio je Samardžić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U aktuelnoj sezoni ofanzivni veznjak je odigrao ukupno šest utakmica i postigao je dva gola. Ponikao je u Herthinoj školi, tamo igrao za sve uzraste, a potom 2020. prešao u Leipzig, odakle je 2021. godine potpisao za Udinese za tri miliona eura.

Za U21 reprezentaciju je debitovoa u junu ove godine i ima jedan gol na dva meča. Trenutno ima 20 godina i svakako veliku budućnost, ali to tek treba da pokaže.

Top Komentari

SarajFK
Zasto je ovo vijest na BOSANSKOM portalu???????
6 6
Jakako
Dokle više o njima? Koga ba interesuje anamOni? prestanite više
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi