Zaboravite Luku Modrića, ono što je Srbin izveo danas u Udinama oduševilo je cijeli fudbalski svijet

Fantastičan gol Samardžića

Zaboravite Luku Modrića, ono što je Srbin izveo danas u Udinama oduševilo je cijeli fudbalski svijet

E. Čaušević

Fudbaleri Udinesea igraju trenutno na svom terenu protiv Cremonesea utakmicu 31. kola italijanske Serije A, a u centru pažnje već na samom startu utakmice našao se srbijanski fudbaler Lazar Samardžić koji je postigao spektakularan gol.

Udinese je čini se već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika jer klub iz Udina vodi već protiv Cremonesea sa 3:0.

Glavna tema fudbalske javnosti nakon prvih 45 minuta ove utakmice je Lazar Samardžić koji je odigrao maestralno prvi dio meča.

Samardžić je u prvom poluvremenu uspio da zabije jedan pogodak, a pored toga srbijanski fudbaler upisao je i asistenciju kod gola Pereza za 2:0.

Utakmica nije mogla početi bolje za Udinese jer je domaći tim već u drugoj minuti poveo sa 1:0 kada je Samardžić izveo magiju kojoj se divi cijeli fudbalski svijet.

Ovaj 21- godišnjak je zabio spektakularan pogodak s nekih 18 metara udaljenosti i pokazao kakav je majstor. Pogodio je u stilu Luke Modrića, ali mora se priznati da je taj udarac izveo zaista savršeno.

Oglasi

Naime, Samardžić je udario loptu "vanjskom", a ona je završila u mrežu Cremonesea na oduševljenje navijača Udinesea.

Do drugog gola Udinese je stigao u 27. minuti. Ovaj put Samardžić je bio asistent, a pogodak je zabio Perez za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, to nije bio kraj rapsodije kluba iz Udina u prvom poluvremenu. Udinese je devet minuta kasnije poveo sa 3:0, a mrežu gostujućeg kluba ovaj put zatresao je Success.

Udinese bi se ovom pobjedom učvrstio u sredini tabele, dok je Cremonese sve bliže ispadanju u niži rang. Ovaj klub ima tek 19 osvojenih bodova i osam bodova manje od Spezije koja je na 17. mjestu, odnosno poziciji koja garantuje ostanak u Seriji A.

Top Komentari

Adrian
Srbij rođen u Njemačkoj, otac iz Živinica, ma ja pravi srbin.
2 0
Naslov clanka jedno kaze, a na snimku se vidi nesto drugo, gol jeste za cestitku, ali to nije ono sto naslov kaze, na osnovu naslova mislio sam da cu vidjeti ko zna sta. Iskreno receno ocekivao sam neki poseban nevidjeni spektakl.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi