Sjećate li se kiksera Radua? Ovu sezonu igrat će u najjačoj ligi svijeta

Inter je koštao titule

Sjećate li se kiksera Radua? Ovu sezonu igrat će u najjačoj ligi svijeta · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ionut Radu golman je koji je ostao upamćen po kiksu protiv Bologne u dresu Intera koji je koštao ovaj klub titule na kraju sezone. Sada je predstavljen u novom klubu i igrat će u najjačoj ligi svijeta, engleskoj Premier ligi.

Rumunski golman nije mnogo branio u pretprošloj sezoni za Inter, ali i to malo bilo je dovoljno da ga svi dobro zapamte, no ne po lijepom.

Dobio je priliku u zaostaloj utakmici Bologne i Intera jer se Samir Handanović neposredno pred meč požalio na bolove u leđima, a onda kod rezultata 1:1 napravio veliku grešku i poklonio gol domaćoj ekipi za pobjedu, a taj poraz Inter je udaljio od odbrane titule koju je na kraju osvojio Milan.

Navijači Intera su ga automatski precrtali, išao je već na dvije posudbe, a sada je na red došla i treća i zvanično još uvijek nije napustio klub.

Ionut Radu igrat će u najjačoj ligi svijeta. Inter ga je poslao na jednogodišnju posudbu u Bournemouth, kojem je to četvrto pojačanje ovog ljeta.

Oglasi

Dva kluba dogovorila su posudbu do kraja sezone, a Trešnjice će idućeg ljeta imati opciju da ga kupe.

Radu ugovor s Interom ima do ljeta 2025. godine i naredno ljeto će biti posljednja prilika da ga prodaju za kakav takav novac, ako se ne odluče dati mu novu šansu.

Radu je u Inter stigao još kao tinejdžer, te išao na posudbe u Avellino i Genou koja ga je kupila za osam miliona eura 1. jula 2019. godine.

Jedanaest dana kasnije Inter ga ponovo kupuje i to za 2,6 miliona eura i od tada je bio na mnogim posudbama, a kada nije, stigao je Interu izbiti Scudetto iz ruku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrao je u Genoi, Parmi, Cremoneseu i AJ Auxerreu, a sada će se po prvi put okušati u Premier ligi Engleske.

Zvaničan debi trebao bi upisati 12. augusta kada Bournemouth u prvom kolu Premier lige dočekuje West Ham United.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi