Sve se mijenja

Nakon haosa u Atini i odgode utakmice najveći gubitnik u Dinamu je Bruno Petković

Endin Čaušević

Večerašnja utakmica AEK - Dinamo odgođena je zbog krvavog obračuna koji se desio sinoć u Atini između ova dva kluba. UEFA je već objavila nove termine odigravanja ovih utakmica, a u centru pažnje je Bruno Petković kojem je sve to itekako poremetilo planove.

Kao što je već poznato jedan navijač AEK-a sinoć je smrtno stradao u krvavom obračunu koji se desio ispred stadiona ovog kluba kada se pojavilo preko 100 navijača Dinama koji su počeli praviti haos.

Žestoka tuča dešavala se oko 23 sata, a 29-godišnji navijač AEK-a je izboden na smrt, dok je još jedan maloljetnik teško povrijeđen i bore mu se za život.

Nakon što je policija zatražila da se večerašnja utakmica odgodi reagovala je UEFA koja je uvažila taj zahtjev, a ubrzo nakon toga potvrdila je i nove termine mečeva AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka.

Prvi meč će se igrati idućeg utorka na Maksimiru u terminu kada je trebao biti odigran revanš, dok će druga utakmica biti odigrana u Atini 18. ili 19. avgusta, a tačan datum i termin će biti utvrđen nakon sastanka predstavnika dva kluba.

No, u svemu tome u centru pažnje našao se hrvatski reprezentativac Bruno Petković koji se dvomečom protiv AEK-a trebao oprostiti od Dinamovog dresa jer je njegov transfer u Trabzonspor već dogovoren.

Petković je od turskog kluba tražio da u Dinamu ostane kako bi pomogao ekipi da prođe u play-off Lige prvaka što su mu oni odobrili, ali su tražili od njega da se već 16. avgusta pojavi na ljekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Sada je jasno da baš i neće biti moguće da Petković nastupi u oba meča jer je teško da će Trabzonsport pristati da on produži svoj boravak u Dinamu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Trabzonu planiraju da Petković bude registrovan odmah nakon potpisa ugovora i da bude u konkurenciji za derbi protiv Galatasarayja 19. avgusta.

Kako stvari stoje Petković će odigrati samo utakmicu na Maksimiru, a nakon toga će put Turske i neće biti u kadru Dinama za revanš u Atini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.