Već poznato kada će AEK i Dinamo odigrati otkazanu utakmicu
Trening Modrih u Atini (Foto: Cropix)

Zbog nereda se ne igra večeras

Već poznato kada će AEK i Dinamo odigrati otkazanu utakmicu

Edmir Škorić

Utakmica AEK-a i Dinama koja se trebala odigrati večeras u 20:45 sati u okviru trećeg pretkola Lige prvaka je odgođena zbog navijačkih nereda protekle večeri u Atini.

Nakon što je nasmrt izboden 29-godišnji grčki navijač tokom žestokih huliganskih obračuna, koje su izazvali navijači Dinama koji su unatoč zabrani gostujućih navijača doputovali u Atinu, odlučeno je da se utakmica otkaže.

UEFA je na inicijativu domaćina odgodila utakmicu, ali nije objavljen novi termin. Dinamo se avionom vraća u Zagreb, a grčki mediji pišu da se prva utkamica neće igrati ove sedmice, te da će Dinamo i AEK zamijeniti domaćinstvo.

Dinamo bi tako 15. avgusta trebao biti domaćin prve utakmice, dok bi se uzvrat trebao igrati tri ili četiri dana kasnije u Atini.

Zbog toga će biti odgođene ligaške utakmice 19. avgusta između Dinama i Varaždina u HNL-u, te AEK-a i Panaitolikosa u prvenstvu Grčke.

Oglasi

Podsjetimo, bolji iz duela Dinama i AEK-a u play-offu ide na belgijski Royal Antwerp. Utakmice play-offa igraju se 22. i 30. avgusta.

Inače, krvavi obračun desio se oko 23 sata ispred stadiona AEK-a gdje se pojavilo preko 100 navijača Dinama koji su htjeli upasti na stadion, a potom su počeli obračun s navijačima grčkog kluba koji su bili u kafićima ispred stadiona. Navodno su u ovom zločinu imali pomoć od navijača Panathinaikosa.

U žestokom obračunu stradao je 29-godišnji Michalis koji je izboden na smrt i nažalost nije izdržao do dolaska hitne pomoći. Još jedan navijač AEK-a je životno ugrožen jer je zadobio teške povrede glave, a navodno se radi o 17-godišnjaku.

Totalni haos u Atini: Uhapšena 82 navijača Dinama, među njima i državljanin BiH

Oko 150 navijača Dinama doputovao je jutros u Atinu, ali su se po dolasku u Grčku razbježali po glavnom gradu kako ne bi bili uhapšeni i zaustavljeni u svom planu, a to je da pokušaju upasti na stadion AEK-a i da naprave haos.

Bad Blue Boysi su oko 22 sata se okupili na metro stanici i krenuli put stadiona AEK-a koji se nalazi u predgrađu Atine.

Oglasi

Kada su stigli na odredište pokušali su čak upasti na stadion, a zatim je nastao totalni haos jer su napali pristalice AEK-a. U žestokoj tuči ubijen je jedan navijač AEK-a, a drugi je životno ugrožen dok je još povrijeđeno najmanje osam osoba.

Grčka policija potvrdila je da je 22-godišnjak izboden na smrt, dok je jedan maloljetnik životno ugrožen i ima teške povrede glave.

Potvrđeno je da je uhapšeno 96 navijača oba kluba, a kako SportSport.ba saznaje od kolege iz Atine među njima su čak 82 navijača zagrebačkog kluba.

Također, saznajemo da je među uhapšenim navijačima Dinama i jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači će biti zadržani u pritvoru dok traje istraga policije i dok se ne sazna ko je ubio nesretnog navijača AEK-a. Oni će biti saslušani danas tokom dana i neće biti pušteni dok se ne rasvijetle detalji sinoćnjeg krvavog okršaja.

Također, grčki mediji su objavili da je čak upitno večerašnje odigravanje utakmice AEK-a i Dinama zbog nemilih scena i sukoba navijača dva kluba. Navodno, policija je već zatražila da se ova utakmica odgodi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi