Otkriveno kako je ubijen navijač AEK-a, monstruozan čin huligana Dinama šokirao svijet!

Nije mu bilo pomoći

Otkriveno kako je ubijen navijač AEK-a, monstruozan čin huligana Dinama šokirao svijet!

Endin Čaušević

Jedan navijač grčkog AEK-a sinoć je smrtno stradao u krvavom obračunu huligana tog kluba i zagrebačkog Dinama. On je izboden na smrt, a grčki mediji objavili su kakav monstruozan čin su napravili navijači prvaka Hrvatske.

AEK i Dinamo trebali su igrati večeras u Atini utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka, ali je taj meč odgođen nakon sinoćnjih dešavanja i krvavog obračuna navijača dva kluba.

Navijači zagrebačkog tima doputovali su u Atinu jučer iako je UEFA zabranila njihovo prisustvo na meču zbog straha od eventualnih obračuna, a da to nisu bez razloga odlučili najbolje se pokazalo sinoć.

Krvavi obračun desio se oko 23 sata ispred stadiona AEK-a gdje se pojavilo preko 100 navijača Dinama koji su htjeli upasti na stadion, a potom su počeli obračun s navijačima grčkog kluba koji su bili u kafićima ispred stadiona.

U žestokom obračunu stradao je 29-godišnji Michalis koji je izboden na smrt i nažalost nije izdržao do dolaska hitne pomoći. Još jedan navijač AEK-a je životno ugrožen jer je zadobio teške povrede glave.

Oglasi

Međutim, grčki mediji pišu koliko je javnost u toj zemlji zgrožena monstruoznim ponašanjem huligana Dinama jer je otkriveno na koji način je Michalis preminuo i u kakvim mukama je bio u posljednjim minutama svog života.

Grčka Gazzetta objavila je da je Michalis izboden nekoliko puta, a da je koban bio ubod u ruku kojim mu je presječena arterija zbog čega je iskrvario prije dolaska hitne pomoći.

No, detalj koji je sve zgrozio jeste činjenica da nakon što je završio na zemlji i ležao bespomoćno pojedini huligani Dinama su ga udarali palicama i nogama po glavi i ostatku tijela, a navodno bili su toliko monstruozni da su ga udarali i kada već nije davao znakove života.

Nakon što su se udaljili od njega Michalisu su pokušali pomoći ljudi koji su bili u blizini, pozvali su hitnu pomoć, ali nažalost oni su samo mogli konstatovati njegovu smrt.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od Michalisa se opraštaju na društvenim mrežama, a oglasio se i AEK koji traži da se pronađe njegov ubica i da se kazni maksimalnom kaznom za ubistvo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Zaista ne podrzavam nasilje ko god bio. Ova Grcka vlast, sudstvo, policija da su pametni niti jednog od uhapsenih nebi pustili. Suditi i osuditi, jer svi su oni kolektivno krivi za smrt ovog momka i sve ostalo sto se događalo.
6 3
Malac
Nisu to rvati oni su fini isto kao i ova srbadija
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi