Transfer dogovoren, a sada se saznalo šta je uradio: Za sva vremena dobio poštovanje Dinama!

Petković je imao samo jedan zahtjev za Trabzonspor

Transfer dogovoren, a sada se saznalo šta je uradio: Za sva vremena dobio poštovanje Dinama!

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković gotovo sigurno napušta zagrebački Dinamo ovog ljeta jer je njegov transfer u Trabzonspor već završena stvar. Međutim, Petković je pokazao šta mu Dinamo znači i izazvao je oduševljenje navijača kluba s Maksimira kada se saznalo što je uradio.

Petković je već prelomio i odlučio da će napustiti Dinamo ovog ljeta jer je došlo vrijeme za novi izazov u karijeri reprezentativca Hrvatske.

Prije nekoliko dana mediji u Turskoj objavili su da su Dinamo i Trabzonspor dogovorili transfer Petkovića, a klub s Maksimira će od prodaje ovog napadača inkasirati oko četiri miliona eura što je odličan iznos.

U Trabzon ide na insistiranje Nemanje Bjelice koji je uvjerio čelnike turskog kluba da je Petković pravo rješenje za njih. Sigurno je da će njegov odlazak biti udarac za Dinamo, no Petković je pokazao koliko mu zagrebački klub znači potezom koji je sve oduševio.

Naime, Petković je dogovorio s Trabzonsporom sve uslove ugovora i očekivalo se da će transfer biti ozvaničen već ove sedmice, no hrvatski reprezentativac imao je poseban zahtjev za čelnike novog kluba.

Oglasi

Turski mediji objavili su danas da je Petković imao razgovor s čelnicima Trabzonspora i da je tražio od njih da pričekaju s potvrdom transfera jer on svoj posao u Dinamu još uvijek nije završio.

Petković želi da ostane u Dinamu još desetak dana kako bi bio na raspolaganju zagrebačkom klubu u mečevima trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a. Tako će Petković ostati i igrati protiv AEK-a obje utakmice, a onda će put Turske.

Dinamo sutra igra prvu utakmicu protiv grčkog kluba i jasno je da će Petković biti u sastavu, a na njega će Dinamo moći računati i u revanšu koji je na rasporedu 15. avgusta. Tim potezom izazvao je poštovanje navijača Dinama jer je stavio klub na prvo mjesto.

Petković bi za Trabzon trebao da potpiše sredinom iduće sedmice, a na ljekarskim pregledima očekuju ga već 16. avgusta, odnosno nakon revanš utakmice protiv AEK-a. Za Trabzon bi trebao debitovati već 19. avgusta u velikom derbiju protiv Galatasarayja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 28-godišnji napadač u Dinamo je stigao prije pet godina iz Bologne za milion eura i pokazao se kao odlično pojačanje. U dosadašnjoj karijeri za Modre je odigrao 212 utakmice, zabio je 65 golova i upisao 48 asistencija.

Pored Trabzonspora povezivao se ranije sa Cagliarijem i Celtom Vigo, ali na kraju se odlučio za Tursku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi