Marko Pjaca važio je za velikog talenta hrvatskog fudbala, ali nije dostigao karijeru kakva mu se predviđala (Foto: Reuters)

Ponude su na stolu

Uništeni Marko Pjaca nakon sedam godina napušta Juventus, ali neće u Dinamo

Midhat Šljivak

Hrvatski napadač Marko Pjaca (28) konačno će raskinuti ugovor s Juventusom. Nekad veliki talenat hrvatskog fudbala na stolu ima nekoliko ponuda i to iz Italije, Turske i Bugarske.

Marko Pjaca je 2016. godine napustio zagrebački Dinamo i otišao je u redove torinskog Juventusa. Posao je bio vrijedan gotovo 30 miliona eura, a Pjaca je postao najskuplji eksponat u historiji zagrebačkog kluba.

Ipak, u Torinu je Pjaca nestao. Nikada nije pokazao sav talenat kojeg je imao i za Staru damu je nastupio samo 21 put i postigao je jedan gol.

Išao je on na brojne posudbe. Nastupao je za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli, a sada bi konačno mogao raskinuti saradnju s Juventusom.

Ponuda ovom 28-godišnjaku ne nedostaje. Na stolu mu je ponuda člana Serije B Pise, ali tu su i ponude drugih zemalja.

Interes za njega pokazuju dva kluba iz Turske. Imena nisu navedena, a tu je i ponuda bugarskog šampiona Ludogoretsa.

Juventus je spreman prodati Pjacu. Jasno je da on nije u prvom planu kod Massimiliana Allegrija i njegov odlazak iz kluba je već izvjestan.

Hoće li konačno postati član nekog drugog kluba ili će otići na novu posudbu bit će poznato u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjaca se u prethodnom periodu povezivao i s povratkom u Dinamo. Međutim, priča o dolasku na Maksimir se poprilično umirila i vjerovatno ga nećemo ponovo gledati u dresu Modrih.

Ugovorom sa Starom damom Pjaca je vezan do ljeta naredne godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.