Na treningu zvijer, a u utakmicama kao amater: Hrvata mentalna blokada košta velike karijere
Marko Pjaca nekada je bio najveći talenat hrvatskog fudbala, ali nije uspio ostvariti karijeru koja mu se predviđala (Foto. EPA)

Pjaca i u Empoliju izuzetno slab

Na treningu zvijer, a u utakmicama kao amater: Hrvata mentalna blokada košta velike karijere

M. Šljivak

Marko Pjaca (27) momak je kojem se predviđala velika karijera. Hrvatski fudbaler imao je fenomenalnu omladinsku karijeru u Dinamu, a 2016. godine zagrebački klub ga je prodao Juventusu za još uvijek rekordnih 23 miliona eura. Međutim, Pjaca se ubrzo izgubio i po riječima trenera Empolija, gdje trenutno nastupa, Hrvat ima mentalnu blokadu zbog koje ne može da igra na visokom nivou.

Marko Pjaca trebao je biti nova velika zvijezda hrvatskog fudbala. S 21 godinom postao je član torinskog velikana Juventusa, no ubrzo se ovaj napadač potpuno izgubio.

Pjaca jednostavno nije isti igrač na treninzima i na utakmicama. Kada trenira nezaustavljiv je, ali kada sve treba prenijeti na terenu, on potpuno zablokira i nestane.

O ovom problemu govorio je trener Napolija Paolo Zanetti. Ističe da će Pjaca dobiti šansu, no da nema previše vremena da mu se potpuno posveti.

"Marko Pjaca je jedan od najtalentovanijih igrača. Ipak, on ima mentalnu blokadu koja mu ne dozvoljava da na utakmicama igra kao na treninzima", rekao je Zanetti i dodao je:

Oglasi

"Traži više vremena za sebe, ali mi tog vremena nemamo. Može igrati bolje i nije otpisan", rekao je Paolo Zanetti.

Pjaca je za torinski Juventus odigrao 21 utakmicu i postigao je jedan pogodak. Prethodnih godina je lutao po posudbama i nije se previše naigrao.

Igrao je za Schalke 04, Fiorentinu, Anderlecht, Genou i Torino, a od ove sezone je u Empoliju. Nastupio je u 13 susreta i nema nikakvog učinka.

Njegov ugovor sa Starom damom iz Torina važi do ljeta 2024. godine. To znači da će vjerovatno i nakon ove sezone negdje na posudbu nakon čega će se okončati patnja u torinskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Povezivao se ovaj 27-godišnjak s povratkom u Dinamo proteklog januara. Ipak, to se na kraju nije desilo i ostao je u Empoliju.

Pjaca nije uspio ostvariti karijeru kakva mu se predviđala, no još je uvijek može spasiti odlaskom u tim gdje bi imao više šanse za igru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milfhunter
Na oba koljena otisli krizni ligamenti, 2 teske operacije, mogli ste navest to, blokadu vjerovatno ima zbog straha od ozljede
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi