Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Poruka iz Splita

Splićani odgovorili na provokaciju s Marakane: "Opet Hrvat Kninom ponosno korača"

Midhat Šljivak

Navijači splitskog Hajduka večeras su na utakmici Konferencijske lige protiv grčkog PAOK-a odgovorili na provokaciju koju su prije nekoliko dana na 'Marakani' postavili navijači beogradske Crvene zvezde i kojom su tražili trobojku u Kninu.

Navijači Crvene zvezde prije nekoliko dana su na meču Superlige protiv Napretka istakli transparent u kojem su se sjetili 'Oluje', te su poslali poruku koja je uzdrmala javnost u Hrvatskoj.

Delije su na sjevernoj tribini 'Marakane' istakli poruku na kojoj je pisalo: "Svako u amanet nek ostavi svom sinu srpsku trobojku da zavijori u Kninu".

Odgovor je stigao večeras na meču Hajduka i PAOK-a koji se odigrao na Poljudu. Splićani su odgovorili na provokaciju s Marakane.

Na transparentu koji su istakli tokom utakmice pisalo je: "Crven bijeli plavi na tvrđavu se vraća, opet Hrvat Kninom ponosno korača! Oluja 95".

 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Nisu Splićani ostali dužni na provokacije iz Beograda i vidjet ćemo hoće li biti dodatnih navijačkih 'obračuna' na ovakav način.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U prošlosti su navijači Crvene zvezde slali brojne gnusne poruke. Radili su sve i svašta, ali za većinu javnosti u Srbiji njihove poruke nisu sporne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.