Torcida ne prašta kada naiđe na navijače PAOK-a i Partizana u Splitu

Javno se pohvalili

Torcida ne prašta kada naiđe na navijače PAOK-a i Partizana u Splitu

Midhat Šljivak

Hajduk večeras u Splitu u 3. pretkolu Konferencijske lige dočekuje grčki PAOK, a navijačke scene s Poljuda definitivno će obilježiti evropsku noć. I pred utakmicu Torcida je napravila istinsko ludilo na ulicama, a uspjeli su i doći do određenih obilježja navijača grčkog tima i bratske ekipe Partizana iz Beograda.

Hajduk će u meču protiv PAOK-a imati veliku podršku na Poljudu. Očekuju se ispunjene tribine, a Torcida je korteom kroz Split imala nevjerovatnu najavu utakmice.

Iako je dolazak gostujućih navijača u ovom duelu bio zabranjen jer je meč visokog rizika, određeni broj navijača iz Soluna se pojavio u Splitu.

Nisu nosili obilježja PAOK-a, ali su ih navijači Hajduka ipak prepoznali. Ne zna se je li bilo incidenata, no u posjedu vatrenih pristalica splitskog tima našli su se brojna obilježja grčkog kluba, ali i beogradskog Partizana.

Oglasi

Ova dva tima su po bojama bratska. Navijačke grupe se cijene i poštuju i vjerovatno je određeni broj ljudi iz Beograda stigao u Split kako bi podržao PAOK.

Međutim, izgleda da su prepoznati na ulici. Drugačije navijači Hajduka nisu ni mogli doći do obilježja koja su potom javno i pokazali.

Na Poljudu večeras vjerovatno slijedi istinski spektakl i vidjet ćemo kako će tribine izgledati.

Teško li se igračima PAOK-a: Torcida u nepreglednom korteu krenula prema stadionu

Izrazitog favorita u ovom dvomeču nema, a jasno je da će fudbaleri Hajduka dati sve od sebe da večeras dođu do prednosti pred revanš.

Hajduk je dobro krenuo u domaćem prvenstvu, slavili su i protiv Dinama, kao i protiv Rijeke i sve to daje im još veće nade pred večerašnji susret.

Ono što je sigurno jeste da će imati ogromnu podršku sa tribina od svojih najvernijih navijača i to bi im trebao biti dodatni vjetar u leđa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nakon što su se okupili pred svojim prostorijama, navijači Hajduka krenuli su prema stadionu.

Naime, Torcida je napravila korteo kojem očito nema kraja i krenuli su prema stadionu kako bi bodrili svoje igrače večeras.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi