Prazna Marakana, a na tribinama samo inicijali ratnog zločinca i transparent s četiri riječi

Novi nacionalistički ispad Delija

Prazna Marakana, a na tribinama samo inicijali ratnog zločinca i transparent s četiri riječi

Edmir Škorić

Crvena zvezda je danas ugostila Radnički 1923 u 30. kolu Superlige Srbije i na poluvremenu vodi sa 1:0.

Zvezda je jasno veliki favorit u ovom meču bez obzira što igra pred praznim tribinama, a povela je golom Viga u šestoj minuti.

Domaći susret crveno-bijeli igraju bez navijača zbog kazne koju je Nogometni savez Srbije propisao klubu iz Ljutice Bogdana nakon prijave FIFA zbog meča sa Novim Pazarom.

Iako su tribine bile prazne, Delije su na istočnoj tribini pokrili sve plave stolice osim onih na kojima su formirana dva slova - R i M, tačnije ćirilično P i M.

Tamo gdje inače stoji GAZPROM...

Jasno je da se radi o inicijalima ratnog zločinca Ratka Mladića. Isto tako, razvijen je i transparent na kojem je ispisano "Pjevaj Srbijo silnije i jače" sa zastavom Srbije i šajkačom.

Upravo zbog skandiranja navijača Ratku Mladiću na utakmici protiv Novog Pazara, Zvezda je kažnjena zabranom gledatelja na domaćim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Interesantno je i da Zvezda upravo na ovoj utakmici može da matematički osigura titulu, a ironija je da bi nju mogla da proslavi na praznom stadionu.

Ma koliko god se nadali da će se stvari promijeniti, neke očito nikada neće. Nastavljaju se veličanja ratnih zločinaca na sportskim terenima, čak i na praznim stadionima.

Top Komentari

nakopitam
VRBE!!!!
6 1
Mostarac94
Ma nek zivii sratko jos 100 godina, da se pelena namjenja sto vise
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi