Grci preživjeli ludnicu na Poljudu - Hajduk je bio bolji, ali uzalud
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Konferencijska liga

Grci preživjeli ludnicu na Poljudu - Hajduk je bio bolji, ali uzalud

Edmir Škorić

Hajduk je na punom Poljudu večeras ugostio PAOK u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige, a rezultat je bio 0:0.

Hajduku je ovo bio prvi evropski meč u sezoni 2023/24 i Splićani će pokušati da izbace grčkog velikana u dva meča i izbore play-off Konferencijske lige.

Prva velika šansa viđena je u 11. minuti. Livaja je s desne strane poslao nisku loptu na drugu stativu, a Mlakar promašuje prazan gol malo iskosa. Nedugo nakon toga Sigura dobro šutira, ali lopta pogađa okviri gola.

Grci uzvraćaju u 18. minuti, ali je Lučić bio na mjestu nakon udarca Nareyja. U 33. minuti nova dobra šansa za Hajduk, Livaja je sve dobro uradio, na kraju pogodio vanjski dio mreže, ali je svakako dosuđena ofsajd pozicija za iskusnog napadača.

Oglasi

Livaja je na samom početku drugog dijela opalio sa 25 metara iskosa, te je pogodio stativu. U 52. minuti Mlakar je u šansi, ali glavom šutira pravo u Kotarskog. U 55. minuti Livaja glavom šutira, lopta ide pored gola.

Splićani su na krilima sjajne poljudske publike bili opasniji i bolji, ali Grci će pred svojim navijačima narednog četvrtka imati veće izglede za prolaz dalje.

Bolji iz ovog dvomeča u play-offu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika iz ogleda norveškog Rosenborga i škotskog Heartsa.

Još dva hrvatska kluba nastupala su večeras u trećem pretkolu Konferencijske lige. Osijek je sa 5:1 poražen u Turskoj od Adane, dok je Rijeka nakon preokreta dobila B36 Torshavn sa Farskih otoka rezultatom 3:1.

Hajduk - PAOK 0:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Hajduk: Lučić, Moufi, Ferro, Šarlija, Melnjak, Krovinović, Sigur, Odjidja, Sahiti, Mlakar, Livaja.

PAOK: Kotarski - Kedziora, Troost-Ekong, Koulierakis, Baba - Tsingaras, Filipe Soares - Narey, Konstantelias, A. Živković - Brando

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi