Neće biti transfera

Kapa i još nešto do poda: Ancelotti odlučio ko će mijenjati teško povrijeđenog Militaa

Eldar Ganibegović

Defanzivac Real Madrida Eder Militao pokidao je prednje križne ligamente i čeka ga duga pauza. Zadalo je to nove glavobolje treneru Real Madrida, Carlu Ancelottiju, koji je donio hrabru odluku kada je njegova zamjena u pitanju.

S mnogo problema se susreće Carlo Ancelotti na početku nove sezone. Real Madrid slavio je u prvoj utakmici u Primeri, ali povrede su ono što brine španskog stručnjaka.

Prvo je Courtois pokidao prednje križne ligamente, a istu povredu doživio je i Militao, te je odbrana Kraljevskog kluba itekako osakaćena povredama Belgijanca i Brazilca.

Kepa Arrizabalaga je doveden na posudbu iz Chelseaja kako bi mijenjao Courtoisa, a donesena je i odluka ko će konkurisati za mjesto u timu nakon što se saznao stepen povrede koju je zadobio Militao.

Real Madrid neće praviti nikakav ulazni transfer kada je u pitanju pozicija Brazilca. Na našim prostorima bi se reklo da Carlo Ancelotti ima "nešto" do poda, kada se odlučio na ovakav potez.

Naime, Alvaro Carillo (21) i Rafael Obrador (19) dva su mladića koja će se boriti za minute u Kraljevskom klubu, a radi se o članovima Real Madrid Castille. Španski mediji pišu da se šansi mogu nadati i Marvel i Edgar Puyol.

Potez Carla Ancelottija ne bi bio toliko hrabar i mnogima iznenađujući, da ne vlada nezadovoljstvo nakon prošle sezone u kojoj je Manchester City preoteo Ligu prvaka, a Barcelona španski Superkup i Primeru, pa je ove sezone pritisak samim tim mnogo veći.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je u pitanju Eder Militao, on je na Santiago Bernabeu stigao 2019. godine iz Porta za 50 miliona eura i do sada je skupio 143 nastupa u dresu Los Blancosa. 

Jasno je da je za njega sezona počela na najgori mogući način i vidjet ćemo kada će se vratiti na teren. Prve procjene govore da će van terena biti šest mjeseci, no postoji mogućnost da je za njega sezona i završena, ovisno o tome kako će i kojom brzinom teći oporavak. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.