Kepa potpisao za Real Madrid, ali neočekivan potez Kraljeva bacio ga u očaj

Stigao iz Chelseaja

Kepa potpisao za Real Madrid, ali neočekivan potez Kraljeva bacio ga u očaj · Zvanično

Endin Čaušević

Real Madrid potvrdio je jutros da je Kepa Arrizabalaga novi golman ovog kluba gdje je stigao na jednogodišnju posudbu iz Chelseaja kao zamjena za Thibauta Courtoisa. No, potez Florentina Pereza već je bacio Kepu u očaj iako je tek stigao u kraljevski klub.

Ovog 28-godišnjeg golmana svi su već vidjeli u Bayernu s kojim je imao dogovorene uslove, a kada je trebao da doputuje u Minhen na ljekarske preglede došlo je do potpunog preokreta.

U priču se odjednom uključio Real Madrid koji je zbog teške povrede Courtoisa hitno morao u potragu za novim golmanom, a izbor je upravo pao na Kepu koji se prethodnih sezona nije baš proslavio u Chelseaju.

Plavci nisu pravili problem Kepi oko napuštanja Stamford Bridgea, a na kraju je on sam odlučio da neće u Bayern već da ide u Real Madrid.

Španski golman jutros je zvanično potpisao ugovor s Real Madridom koji je potvrdio njegov dolazak na Santiago Bernabeu, a u pitanju je jednogodišnja posudba.

Oglasi

Međutim, iako je tek stigao u Real Madrid ovaj golman je pao u očaj kada je shvatio da će tu biti samo privremeno rješenje.

Florentino Perez je Kepi dao do znanja da mjesto Courtoisa ne može ugroziti i da će Belgijanac biti ponovo prvi golman kada se oporavi od povrede. To je uradio na način što uopšte nije htio otkupnu klauzulu narednog ljeta.

[related]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1691013344478498816[/related]

Kepa će se tako na kraju sezone sigurno vratiti u Chelsea jer Real za razliku od Bayerna ne želi da otkupi njegovo ugovor s obzirom da je on tu samo privremeno dok je Courtois povrijeđen.

Također, treba istaći da Kepin dolazak nije previše koštao Kraljeve koji će za jednogodišnju posudbu ovog 28-godišnjaka platiti tek milion eura Chelseaju.

Kepa se tako nakon pet godina vraća u Španiju gdje je ranije branio za Athletic Bilbao, Basconiju, Ponferradinu i Valladolid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Chelsea ga je na ljeto 2018. godine Bilbau platio čak 80 miliona eura, ali Kepa nije na Stamford Bridgeu uspio da ispuni očekivanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Inače Kepa to nije znao i eno ga suze roni,plače i razmišlja o suicidu
0 1
Amansio
Pitanje kratko da li je pročitao ugovor Kepa ili je podpisao blanko papir.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi