"Došao bi odmah": Navijači Reala prekrižili Mbappea, žele od Pereza drugog napadača

Francuz možda neće, ali ima ko hoće

"Došao bi odmah": Navijači Reala prekrižili Mbappea, žele od Pereza drugog napadača

Edmir Škorić

Kylian Mbappe (24) načelno je dogovorio produženje ugovora s PSG-om, navodi L'Equipe, čime je okončana dugotrajna saga.

Mbappe je inzistirao da ne produži ugovor s PSG-om, da kao slobodan na kraju sezone pređe u Real Madrid, ali Parižani su ga suspendovali, pokušavali prodati tokom ovog ljeta, on uporno odbijao... Napadač nije igrao u 1. kolu protiv Lorienta, ali onda je stigla vijest da je prihvatio da potpiše novi ugovor sa francuskim prvakom.

Time je postalo jasno da će ostati u PSG-u, unatoč tome što su ga mnogi već vidjeli u dresu Real Madrida, a navijači španskog velikana sada su već ohladili i od predsjednika kluba Florentina Pereza traže da potpiše drugog napadača, za kojeg vjeruju da bi pristao odmah doći.

Još jednom se čini da je Mbappe iskoristio medijsku pozornost kako bi osigurao veću platu u Parizu i ništa drugo.

"Zaista želim Osimhena više od Mbappea u ovom trenutku, jer će se on pridružiti klubu u tren oka kao i svaki igrač u ovoj ekipi, na primjer Vini, Rodrygo, Bellingham, Tchouameni, Camavinga, Guler itd", napisao je jedan od navijača Reala na Twitteru, a to je samo u nizu komentara u kojima se poziva dovođenje napadača Napolija.

Oglasi

"Prošla su dva ljeta kada su vrata Madrida bila širom otvorena za Mbappea. Šta je on uradio? Zatvorio ih svaki put. Istina je, bez obzira na to što javno govori, poigrao se s nama. Dosta je. Osimhen je najbolja dostupna alternativa na tržištu".

"Sve što želim je Victor Osimhen u Real Madridu. Savršeno uklapanje, doslovno. Samo bi bolji potpisi bili dvojica momaka (Mbappe/Haaland) koji su više nego zadovoljni stvarima kakve jesu. Osimhen nije daleko od njih i bio bi kao skrojen za naš tim", napisao je još jedan navijač madridskog tima.

I Mbappe i Haaland bili su na radaru Reala, ali i jedan i drugi sada su daleko od španske prijestolnice, mada je jasno da će Madriđani na ljeto pokušati ponovo dovesti Mbappea, po ko zna koji put, a on će u međuvremenu potpisati s PSG-om ugovor do ljeta 2025. godine.

Osimhen je bio na meti Al Hilala, ali je Napoli odbio da ga proda, pa je ovaj tim iz Saudijske Arabije na kraju dogovorio transfer Neymara iz PSG-a.

Nigerijac je bio pokretačka snaga Napolija koji je prošle sezone senzacionalno osvojio Scudetto, a napadač postigao 26 golova na 32 meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napolitanci ne žele prodati nigerijskog napadača ovog ljeta i trenutno rade na tome da ga vežu dugoročnim ugovorom. Procijenjen je na oko 200 miliona eura.

Osimhen je prije Napolija igrao za Lille, Charleroi i Wolfsburg, te je definitivno pokazao da je jedan od najboljih napadača u Evropi u ovom trenutku. Ipak, čini se da bar ovog ljeta neće mijenjati sredinu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Koje gluposti Mbape se odrekao bonusa za lojalnost, odlazi naredne sezone, a ovi ga puštaju da igra.
0 0
Culer
Hahaha, na šta se ovo spali da citirate nekakve kvazi izjave na nekim tamo forumima. Oj jad od portala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi