Slijedi potpuno neočekivan transfer u Madridu? Navijači Reala u nevjerici...

Povratak legende

Slijedi potpuno neočekivan transfer u Madridu? Navijači Reala u nevjerici...

Edmir Škorić

Eder Militao teže je povrijeđen u subotu navečer tokom meča Athletica i Real Madrida (0:2) u prvom kolu španske La Lige, što bi moglo značiti da će Kraljevi potražiti novog stopera u narednim danima.

U razmaku od samo nekoliko dana dva teška udarca za Carla Ancelottija. Prvo je otpao na duži period Thibaut Courtois koji je pokida križne ligamente, a onda je sličnu povredu doživio i Militao. Dva jako važna igrača Reala su otpala, klub mora brzo reagovati.

I dok je pitanje golmana riješio dovođenjem Kepe Arrizabalage iz Chelseaja, još uvijek nije poznato na koji način će Real riješiti nedostatak defanzivca. Postoje izvještaji da Ancelotti nema namjeru dovoditi novog stopera, da će se osloniti na ono što ima, no španski novinari uvjeravaju da se ipak radi na tome.

A postoji veoma zanimljivo ime koje se odmah počelo povezivati sa Realom. Naime, razmatra se mogućnost angažovanja Sergija Ramosa, koji je 2021. godine napustio klub i otišao u PSG, ali ovog ljeta je postao slobodan igrač i još uvijek je bez angažmana.

Ramos je čak objavio poruku podrške Militau na društvenim mrežama. "Nije fer, ali vratit ćeš se jači, prijatelju".

Oglasi

Uz moguću Ramosovu kandidaturu, Mundo Deportivo spominje i Aymerica Laportea, koji zna da neće imati dovoljno minuta u dresu Manchester Cityja i spreman je da ode.

Povratak Ramosa bio bi zaista veliko iznenađenje, ipak se radi o čovjeku koji je sve osvojio s Realom, između ostalog i četiri trofeja Lige prvaka, ali opet, mnogi novinari u Španiji vjeruju da do toga neće doći, bez obzira na situaciju.

Radio COPE tvrdi kako će Carlo Ancelotti koristiti Antonija Rudigera, Davida Alabu, Nacha, a ako bude potrebno, ubacit će i igrače Real Madrid Castille.

Ramos se kao jedan od najboljih stopera proteklih desetak godina sada povezuje sa Inter Miamijem, a bilo je i drugih opcija, zvali su ga i iz turskog Galatasarayja, no on je i dalje bez kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

37-godišnji Ramos je sa Španijom osvojio naslov svjetskog prvaka te dva puta Evropsko prvenstvo. Uz to, pet puta je sa Realom bio na krovu Španije, a dva puta sa PSG-om osvajao naslov u Francuskoj. S Parižanima je osvajao i Superkup.

S obzirom na to kako izgleda i koliko se brine o svom tijelu, čini se da će Ramos bez problema odigrati još nekoliko sezona, ali očito podaleko od Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti