Al Nassr mu nudio milione, on se nije ni htio javiti na telefon: "Zaradio sam dovoljno u životu"

Endin Čaušević

Saudijska Arabija ove godine je glavna atrakcija za fudbalere koji ne mogu da odole milionima tamošnjih klubova. Posljednji u nizu koji je odlučio da ide u S. Arabiju je Neymar koji je od tog transfera dobio ogroman novac. No, nisu baš svi opčinjeni samo novcem i ima još onih kojima je fudbal na prvom mjestu.

Klubovi iz Saudijske Arabije su dovođenjem Cristiana Ronalda otvorili ogromna vrata jer nakon Portugalca mnoge zvijezde stižu u tu zemlju kao na traci.

Prije nekoliko dana potvrđeno je da u S. Arabiju ide i Neymar koji je potpisao za Al Hilal, a tamo će zaraditi nevjerovatnu sumu novca. Iako se povezivao s Barcelonom i mogao je ostati i u PSG-u na kraju novac je bio presudan faktor.

Međutim, iako je tim ponudama jako teško odoljeti još uvijek ima igrača kojima novac nije na prvom mjestu i bitnije im je da su u vrhunskom klubu bez obzira koliko zarađuju.

Jedan od njih je i golman Juventusa, Wojciech Szczesny, koji je i sam imao ponudu da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, ali i prije nego što su bilo kakvi pregovori počeli on je već rekao svoj odgovor.

Poljak nema namjeru da ide u S. Arabiju i nije htio ni da čuje šta mu nude iz te zemlje, a sada je dao i jasno objašnjenje zašto je to uradio.

"Ponuda iz Saudijske Arabije? Već sam zaradio dovoljno novca u svom životu. Više volim ozbiljne izazove u fudbalu, a to Juventus može donijeti jer je na najvećem nivou koji ovaj sport ima. Volim ovaj klub i druge ponude me ne zanimaju", rekao je golman Stare dame.

Navodno, ovaj 33-godišnjak je imao ponudu da potpiše za Al Nassr prije dva mjeseca, ali je to izričito odbio i čak je odbio razgovarati s čelnicima saudijskog kluba koji su pokušavali doći do njega na sve načine, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Umjesto toga odlučio je da produži vjernost Juventusu s kojim je prošlog mjeseca potpisao ugvoor do ljeta 2025. godine.

Szczesny je u Juve stigao na ljeto 2017. godine iz Arsenala za 18 miliona eura. U karijeri je branio još za Agtykolu iz Varšave, Legiju, Brentford i Romu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti