Zna se šta je umišljeni Ronaldo rekao kada je Milinković-Savić proglašen za igrača utakmice

Pokazao je svoje pravo lice

Zna se šta je umišljeni Ronaldo rekao kada je Milinković-Savić proglašen za igrača utakmice

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo uspio je odvesti Al Nassr do trofeja Kupa arapskih šampiona u sjajnom finalu protiv Al Hilala, no ono što je obilježilo meč jeste ljubomorna reakcija Portugalca kada je Sergej Milinković-Savić izabran za igrača utakmice, a sada je poznato i šta je Ronaldo rekao organizatorima turnira.

Al Nassr je u fantastičnom finalu nakon nevjerovatnog preokreta na krilima Cristiana Ronalda uspio da osvoji trofej iako su nakon sat vremena igre skoro bili otpisani.

Al Hilal je vodio sa 1:0 i imao igrača više na terenu, no potom je na scenu stupio nevjerovatni Ronaldo koji je zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke, a potom je u 98. minuti pogodio za konačnih 2:1.

Za Ronalda je ovo prvi trofej u dresu saudijskog kluba, a sasvim zasluženo na kraju je proglašen i za igrača turnira.

Međutim, ono o čemu svi pričaju jeste Ronaldova ljubomorna reakcija kada je shvatio da nije proglašen za igrača utakmice i da je ta nagrada otišla u ruke Sergeja Milinkovića-Savića koji je također odigrao sjajnu utakmicu.

Oglasi

Kamere su snimile trenutak kada je SMS-u uručen trofej za igrača utakmice, a potom i reakciju nezadovoljnog Ronalda koji je prigovarao organizatorima turnira zbog takve odluke.

Također, poznato je i šta je Ronaldo rekao organizatorima Kupa arapskih šampiona dok je Milinković-Savić pozirao s nagradom za najboljeg igrača finalne utakmice.

"On? Kako? Dao sam dva gola i nisam dobio nagradu?", govorio je Ronaldo dok je gledao SMS-a s nagradom u rukama.

Ronalda su često optuživali da je egoista i da ga nije briga za uspjehe drugih igrača, pa čak ni saigrača, a čini se da je to detalj s srbijanskim reprezentativcem najbolje dokazao.

Iako je Ronaldo vjerovatno zaslužio da bude igrač utakmice mnogi smatraju da je neprimjereno što je tako reagovao dok su ga kamere snimale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi