Svo bogatstvo i bahatost Saudijaca u jednom videu: Zbunjeni Fabinho nije znao šta ga je snašlo

Novinar ga dozivao, a potom mu dao poklon

Svo bogatstvo i bahatost Saudijaca u jednom videu: Zbunjeni Fabinho nije znao šta ga je snašlo

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Fabinho nedavno je iz Liverpoola prešao u Al Ittihad, a sinoć je odigrao i prvi meč od dolaska u Saudijsku Arabiju. No, Brazilac je nakon meča ostao u čudu kada mu je prišao jedan od tamošnjih novinara koji je za Fabinha imao poseban poklon.

Fabinho je iznenadio odlukom da ovog ljeta napusti Liverpool za koji je igrao prethodnih pet sezona, a baš kao i mnogi igrači odlučio je da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Iskusni veznjak je dobio ogromnu platu u Al Ittihadu, dok je Liverpool od njegove prodaje zaradio skoro 50 miliona eura.

Fabinho je sinoć odigrao prvi meč u dresu saudijskog kluba u okršaju protiv Al Raeda koji je njegov tim dobio sa sigurnih 3:0. Brazilac je počeo utakmicu od prve minute, a s terena je izašao tek u 90. minuti.

Međutim, ono što je obilježilo sinoćnju utakmicu desilo se u mix zoni kada su igrači Al Ittihada išli prema svom autobusu, a u centru pažnje našao se upravo Fabinho.

Oglasi

Fabinho je krenuo iz svlačionice ka autobusu, ali je čuo kako ga jedan od novinara doziva i vjerovao je da ga zove kako bi dao izjavu, no ono što se desilo ostavilo je brazilskog veznjaka u čudu.

Kada je shvatio da neće dati izjavu mislio je da se novinar samo želi fotografisati s njim, ali i u tome se prevario.

Novinar je izvadio skupocijeni sat u vrijednosti od preko 100.000 eura i zbunjenom Fabinhu ga stavio na ruku. Brazilcu nije bilo jasno šta se dešava, ali su mu objasnili da je to poklon za njega.

Fabinho nije mogao da sakrije koliko je iznenađen jer nikada prije nije doživio nešto takvo u svojoj karijeri.

No, i to pokazuje koliko su ljudi u S. Arabiji bogati i kakav novac se "vrti" oko fudbala, a Fabinho je to sinoć vidio iz prve ruke.

Top Komentari

YouTalkinToMe
Vrlo darežljiv narod koji mnogo voli da daje i poklanja, jedini problem je što vole da daju onima koji vec imaju previše umjesto da daju onima koji nemaju.
2 0
BigBosnianBoss
Kad bi samo davali zekat redovno ne bi bilo gladnih na svijetu ali ne,ono se bahati ma fuuujjjj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi