Prijedlog je na stolu: Uskoro ponovo gledamo Ronalda protiv Messija!?

All-Star utakmica je u pitanju

Prijedlog je na stolu: Uskoro ponovo gledamo Ronalda protiv Messija!?

Eldar Ganibegović

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su ne samo jednu fudbalsku eru, nego i fudbal. Njih dvojica zajedno imaju 12 Zlatnih lopti. Mnogo puta su igrali jedan protiv drugog, a čast da ih opet gledamo na suprotnim stranama mogli bismo imati još jednom, iako igraju na dva različita kraja svijeta.

Rivalstvo Lionela Messija i Cristiana Ronalda traje još od 2009. godine kada je Portugalac stigao u Real Madrid iz Manchester Uniteda. Argentinac je bio član Barcelone i El Clasico je, devet godina nakon toga, bio nezamisliv bez njih dvojice.

Osim toga, ova dva fudbalera zajedno su osvojili 12 Zlatnih lopti (sedam Messi, pet Ronaldo) i definitivno su obilježili jednu eru, ali i kompletan fudbal.

Ronaldo je 2018. godine napustio Real Madrid i potpisao za Juventus. Gledali smo ih ponovo jednog protiv drugog u Ligi prvaka, a Ronaldo je onda preko Manchester Uniteda otišao u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Nassr.

Činilo se tada da ih više nikada nećemo gledati na suprotnim stranama, no bogati Arapi su se potrudili da prije nešto više od pola godine organizuju All-Star utakmicu na kojoj su igrale zvijezde Saudi Pro Lige protiv PSG-a. 

Oglasi

U međuvremenu, Lionel Messi je nakon isteka ugovora s PSG-om otišao u MLS i potpisao za Inter iz Miamija, no to ne znači da više nećemo gledati Ronalda i Messija na terenu u isto vrijeme.

Naime, bivši reprezentativac SAD-a Taylor Twellman dao je prijedlog da se odigra All-Star utakmica između zvijezda MLS-a  Saudi Pro Lige što bi bez ikakve dvojbe kao glavne zvijezde izdvojilo upravo Messija i Ronalda na suprotnim stranama. 

"Znate li koja bi sljedeća All-Star utakmica trebala biti odigrana? Zvijezde iz Saudijske Arabije i zvijezde iz MLS-a. Trebalo bi se igrati u Rose Bowlu i imali bismo posljednji put Messija protiv Ronalda. Želim se pozabaviti tom temom jer je zaista zanimljiva za obje lige", kazao je Twellman.

U ovom momentu nije poznato kada bi se utakmica igrala ako do dogovora zaista i dođe, no jasno je da Messijevi i Ronaldovi fanovi, ali i oni neutralni pratioci jedva čekaju da ih vide ponovo na terenu.

Podsjetimo, Ronaldo je u Saudijskoj Arabiji od zime ove godine, dok je Messi u SAD otišao ovoga ljeta nakon isteka ugovora s prvakom Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi