Niko ovo nije očekivao od njega

Mane Liverpoolu zabio nož u leđa, nakon ovog se neće smjeti pojaviti u blizini Anfielda

Esmer Oštraković

Jedan od najtraženijih igrača u ovom prijelaznom roku je sjajni veznjak Rennesa Jeremy Doku, a čini se da je poznato gdje će nastaviti karijeru.

Najveću borbu za potpis Dokua vodili su Liverpool i Manchester City, a Mane je krivac što Doku neće zaigrati na Anfieldu.

Kako prenose engleski mediji Manchester City je dogovorio dolazak Dokua za 55.4 miliona funti i Rennes će zaraditi jako dovar novac na njegovoj prodaji.

Doku, koji ima samo 21 godinu, odigrao je 92 utakmice u najjačem rangu takmičenja u Francuskoj i postigao je 12 golova.

Za njega se tvrdi da će biti treće najveće pojačanje Manchester Cityja u ovom prijelaznom roku odmah iza Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

Doku bi u četvrtak trebao stići u Manchester gdje će odratiti ljekarske preglede i na kraju potpisati ugovor sa Cityjem.

Kako prenose engleski mediji, Doku je već ranije bio na meti Liverpoola, a mnogo je razgovarao sa Maneom oko svega.

Otkriveno je i to da je Doku nekoliko puta pitao Manea za njegovo mišljenje, a Mane ga je savjetovao da ne ide u Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To se desilo svaki put kada je klub sa Anfielda bio zaintereosvan za usluge Doku-a, tvrde engleski mediji.

Zaista se mora priznati da je sve to čudno barem za vrijeme kada je Mane bio član Liverpoola, ali svima je jasno zašto je to uradio i ovog puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.