"Boja kože Manea nije smetala samo Saneu, već i vlasnicima Bayerna..."

Maneov PR izazvao potres u svijetu fudbala:

"Boja kože Manea nije smetala samo Saneu, već i vlasnicima Bayerna..."

Esmer Oštraković

Sadio Mane svoju karijeru odlučio je nastaviti u Saudijskoj Arabiji, te je tako na neslavan način napustio ekipu Bayerna.

Nisu stvari išle loše za Manea u Bayernu sve do utakmice u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja i famozne tuče sa Saneom.

Razne priče su se tada pričale, a sada se nakon svega odlučio oglasiti i PR Manea koji je ponudio svoju verziju priče.

Sve je odmah prenio Fabrizio Romano, a za njim i ostali mediji.

Naime, Maneov PR Bacary Cisse tvrdi da su Bayern i Sane rasistički vrijeđali njegovo klijenta koji je jedina žrtva.

"Svako sa dovoljno znanja o evropskom fudbalu zna da je Leroy Sane vrlo arogantna osoba, dok je Sadio Mane prilično miran i prizeman tip. Pokazao je to gdje god je igrao, dok je Sane prešao granice više puta. Mnogo pogrešnih stvari o onome što se desilo je rečeno. Prljave stvari su izašle iz njemačkih medija, udružili su se sa Saneom protiv Manea. Napisali su da je Mane kažnjen sa 500 hiljada eura za incident, što je laž.

Oglasi

Leroy Sane se nakon incidenta izvinio Maneu, zašto? Znao je da je on taj koji je zaj**ao, a ne Mane. Čak je govorio drugim igračima, poslao sam Maneu poruku, recite mu da mi odgovori. Sadio je na kraju odgovorio i prihvatio izvinjenje, ali je rekao Saneu da se to ne smije ponoviti. Sadio je bio vrijeđan rasistički od Sanea: Ne mogu ući u detalje, ali zato sam i ranije rekao da je postojala velika nezahvalnost Bayerna. Totalno ludilo. Boja kože Sadia Manea nije smetala samo Leroyu Saneu nego i čelnicima Bayerna, koji nisu razumjeli zašto moraju davati toliko novca takvom tipu", napisao je Cisse.

Podsjetimo sve je krenulo nakon što je Bayern sa 3:0 pregažen od strane Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Mane i Sane su se potukli u svlačionici nakon poraza od Manchester Cityja. Mane je prišao Saneu nezadovoljan načinom na koji je govorio i udario ga je u usnu. Ostali igrači su morali intervenisati", piše Bild.

Mane i Sane su se i tokom utakmice raspravljali. Imali su očigledno jedan drugom šta reći i na kraju je došlo i do fizičkog obračuna između dvojice saigrača.

Interesantno je i to da je Sadio Mane nedavno bio u glavnoj ulozi kada je došlo do otkaza Julianu Nagelsmannu. Senegalac je navodno krivac za to.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Desio se sukob između Manea i Nagelsmanna nakon druge utakmice protiv PSG-a. Mane je pred saigračima izrazio veliko nezadovoljstvo jer je igrao samo osam minuta. Tokom svađe igrači su vidjeli da se Nagelsmann poprilično uplašio", pišu njemački mediji i dodaje se:

"Činjenica da je Mane počeo narednu utakmicu protiv Augsburga samo je ojačala mišljenje igrača da se Nagelsmann uplašio. S promjenom trenera rukovodstvo Bayerna se pobrinulo da se takve stvari ne dešavaju", navodi se.

Top Komentari

HarisADP
To su njemacka ****a, nacisti odurni. Mane je previse crn za njih.
1 0
Kad stignete obavezno obrisati stranicu mater vam ko vam dade da pišete
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi