Majstorija Diaza na Anfieldu, pa sreća Salaha za preokret Liverpoola

Bournemouth nije dugo izdržao

Majstorija Diaza na Anfieldu, pa sreća Salaha za preokret Liverpoola

Esmer Oštraković

U toku je utakmcia 2. kola Premiershipa na Anfieldu između Liverpoola i Bournemoutha, a domaća ekipa napravila je preokret.

Nakon što je u prvom kolu Premier lige Liverpool na gostovanju kod Chelseaja remizirao 1:1, danas je na Anfieldu od 16 sati dočekao Bournemouth kao veliki favorit, ali stvari nisu krenule kako treba.

Nepunih 180 sekundi trebalo je gostima da stignu do pogotka, odnosno domaćoj ekipi da napravi veliku grešku i isti taj pogodak poklone Trešnjicama.

Trent Alexander-Arnold je izgubio loptu koju je ukrao Antoine Semenyo i u nastavku akcije postigao pogodak za vodstvo gostujuće ekipe.

Mogao je Liverpool do izjednačenja već u sedmoj minuti. Nakon kornera je s nekih 11 metara glavom šutirao Van Dijk, no udarac nizozemskog stopera završio je na prečki gola gostiju.

Preokret Liverpoola krenuo je u 28. minuti utakmcie kada je gol za poravananje postigao Diaza na asistenciju Jote.

Oglasi

Zaista se majstorski snašao Diaz i matirao gostujućeg golmana.

Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Penal je u 36. minuti dosuđen za Liverpool, a naravno odgovornos je preuzeo Salah.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, golman mu je odbranio udarac, ali je Salah natrčao na loptu i postigao gol.

Njegov gol pogledajte OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gunner
Jel moguce da se ovo svira za penal?
1 0
Grepka
Jeste moguće faul u 16 , imaš li još koju pametnu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi