FOTO: Ronald Gorsic / CROPIX

Livaković i Ivanušec otišli, ali tu nije kraj

Dinamo sprema spektakularan transfer: To će biti drugi najveći u historiji kluba!

Haris Zilić

Nakon prodaje Dominika Livakovića i Luke Ivanušeca u Dinamo se sprema još jedan spektakularan transfer, a glavna uloga pripada mladom 20-godišnjem veznjaku, Martinu Baturini.

Italijanski mediji pišu jturos da su Milan i Npaoli ozibljno zagrizli za još jednog kapitalca u svlačionici Modrih.

Napoli je blago favorit za transfer Baturine, ali ni Rossoneri neće tek tako odustati.

Prva informacije govore da je Napoli spremio 20 miliona eura, a nije isključeno da ta ponuda ode i do 30 miliona eura. U Milanu su trenutno mirni i samo prate razvoj situacije.

Možda baš Rossoneri spremaju završni potez krajem augusta kada završava transfer rok.

Dinamo nastavlja sa prodajom za nevjerovatne cifre kada su u pitanju ovi prostori.

Joško Gvardiol najveći je izlazni transfer u historiji Dinama. Gvardiol je zagrebačkom klubu donio 36 miliona eura kada se saberu svi bonusi i transfer iz Leipziga u City, navodi Index.hr.

Drugi na popisu je Marko Pjaca (29.4), a treći Dani Olmo (29).

Dakle, ako bi bila ponuda od 30 miliona konačna, Martin Baturina bi postao drugi najskuplji igrač Dinama u historiji kluba.

Martin Baturina je rođen u februaru 2003. godine u Splitu. Počeo je u Hajduku, ali kao klinac prešao je u Dinamo gdje je prošao sve omladinske kategorije i postao bitan kotač u seniorskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za omladinske reprezentacije Hrvatske skupio je 19 nastupa i postigao jedan pogodak.

Trenutna vrijednost prema transfermamrktu je 15 milona eura, dakle mogao bi Dinamo napustiti za duplo veću cijenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.