Bruno Petković je tokom noći pronašao novi klub, a Dinamo zamjenu za "blic kapitena"
FOTO: Tom Dubravec/Cropix

Već se čeka na ljekarskom

Bruno Petković je tokom noći pronašao novi klub, a Dinamo zamjenu za "blic kapitena"

Admin Čaušević

Sjajna generacija Dinama se razilazi u razmaku od nekoliko dana. Trojica su već otišla, sada je red na četvrtog. Modri će zaraditi ogroman novac, ali ostati i bez nositelja igre.

U ovom prijelaznom roku Dinamo očekuje se da najuspješniji hrvatski klub od prodaje igača inkasira više od 40 miliona eura nakon sve izvjesnijeg i četvrtog zvučnog transfera.

Posljednji koji odlazi je Bruno Petković. Turski mediji izvještavaju da je tokom noći dogovoren njegov angažman te da će odlični napadač postati novi član Trabzonspora.

Nakon odlaska Dominika Livakovića, Petković je imenovan za kapitena, ali će njegov mandat sa trakom oko ruke popularnih Modrih trajati vrlo kratko.

Očekuje se da već tokom dana hrvatski reprezentativac stigne u Istanbul gdje će obaviti ljekarske preglede, a poslije toga i potpisati za Trabzonspor.

Oglasi

Pregovori između napadača, Dinama i Trabzonspora su trajali mjesecima, a čini se da će Nenad Bjelica na klupi turskog velikana konačno dobiti napadača kakvog dugo vremena želi.

Odlaskom Petkovića Dinamo će preći cifru od 40 miliona eura koliko je na Maskimir stiglo od prodaje fudbalera.

Josip Šutalo je otišao u Ajax za 20 miliona, Livaković u Fenerbahce za 6.6, a Luka Ivanušec u Feyenoord za 9 miliona. U navedene iznose nisu uračunati bonusi.

Turci će Petkovića platiti oko pet miliona eura što je odličan posao s obzirom da je iskusni golgeter ušao u posljednju godinu ugovora na Maksimiru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako sada stvari stoje kao zamjena za Petkovića u hrvatsku prijestolnicu stiže Ramon Mierez koji već godinama sjajno igra u dresu Osijeka.

Sve ovo znači da je novi trener Sergej Jakirović u kratkom razmaku ostao bez nositelja igre, ali je karizmatični stručnjak već u prvom meču na klupi protiv Sparte iz Praga (3:1) pokazao da zna držati vrući krompir u ruci, pa će biti interesantno za vidjeti kako će Modri izgledati u nastavku sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Koji specijalac bi zamijenio Petkovića s Mierezom za iste novce, pišu kao htjeo otić, nebitno, sreća pa kod nas nije radio takve transfere, jeza me prođe kad zamislim da je tipa zamijenio Bilbiju za Haskića.
1 1
Manager
Zar nije on potpisao odavno za Trabzon, ali se cekalo da odigra europske meceveza Dinamo po dogovoru?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi