Milan dva od dva, ali šta reći za Mourinha i Romu? "Ranjena Vučica" nikako da ustane

Rossoneri savladali Torino, Verona bolja od Rome

Milan dva od dva, ali šta reći za Mourinha i Romu? "Ranjena Vučica" nikako da ustane

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 sati odigrane su još dvije utakmice 2. kola italijanske Serije A. Pobjede su upisali Milan i Verona, te tako ostali na maksimalnom učinku.

Milan je na San Siru ugostio ekipu Torina i slavio rezultatom 3:1. Tri pogotka vidjeli smo u prvih 45 minuta igre u gradu mode, a jedan u drugom dijelu utakmice.

Do vodstva Milan dolazi u 33. minuti. Pulišića je uposlio Loftus-Cheek, a Amerikanac balkanskog porijekla pogađa za 1:0.

Međutim, samo tri minute kasnije, Torino dolazi do poravnanja. Strijelac je na asistenciju Riccija bio Schuurs.

Dosuđen je penal za Milan koji u 43. minuti koristi Giroud, da bi na 3:1 četiri minute kasnije, odnosno u nadoknadi prvog dijela, povisio Hernandez.

Konačan rezultat od 4:1 postavio je Giroud i to ponovo golom s 11 metara u 65. minuti.

Oglasi

U početnoj postavi Milana standardno se našao i reprezentativac Bosne i Hercegovine i sjajni veznjak, Rade Krunić.

Roma je ponovo razočarala svoje navijače. Nakon remija na Olimpicu sa Salernitanom, večeras su poraženi kod Verona s 2:1.

Već u četvrtoj minuti bilo je 1:0 kada je pogodio Duda, koji u nadoknadi prvog dijela asistira Ngongeu za uduplavanje vodstva.

Nadu Romi je u 56. minuti vratio Aouar, ali više od toga ranjena rimska Vučica nije mogla i ostaje na samo jednom bodu nakon dva kola, dok Verona zajedno s Milanom ima po šest.

Verona je meč završila s 10 igrača jer je u 84. minuti crveni karton dobio Hien. U startnih 11 Verone našao se i pomalo zaboravljeni bh. napadač i nu više navrata heroj Zmajeva, Milan Đurić.

Podsjetimo, ranije danas Frosinone je s 2:1 slavio protiv Atalante, dok je Monza s 2:0 bila bolja od Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 2. kolo:

Milan - Torino 4:1;
Verona - Roma 2:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1679055205
ABd,ove godine 20- ti skudeto?♥️
0 0
Zaccheroni
Laganih 6 bodova ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti