Očigledno da ubrzo završava karijeru

Ognjen Vranješ je mnoge iznenadio izborom novog kluba

Samir Mlaćo

Bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ (33) pronašao je novi klub.

Vranješu je karijera u padu, pa ATV prenosi da će karijeru nastaviti u Srbiji. Navodno je sve dogovorio sa Čukaričkim, te se očekuje još ozvaničenje saradnje.

Defanzivac je bio bez kluba u posljednje vrijeme, a špekulisalo se da bi mogao doći u FK Borac, te tako dijeliti svlačionicu sa bratom Stojanom.

To se za sad ipak neće desiti.

Posljednji angažman Vranješ je imao u turskom Hatayasporu, a nastupao je i za AEK Atenu, Anderlecht, Tom Tomsk, Sporting Gijon, Gazintepspor, Krasnodar, Crvenu Zvezdu, Napredak, te Borac.

Karijera mu je na zalasku i očigledno i sam želi biti bliže kući.

Za reprezentaciju BiH Vranješ je upisao 38 nastupa, a onda napravio potez kojim je sebi zatvorio vrata.

Posljednji put dres našeg nacionalnom tima nosio je u novembru 2018. godine protiv Austrije, te nakon toga izgubio status reprezentativca zbog svojih neprimjerenih poruka i tetovaža jer kako je NS/FSBiH tada naveo "bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama."

Nakon toga je vrijeđao i članove navijačke skupine BHFanaticos.

"Sad bauštelci nastavite navijati za svoje reprezentacije (Švedska, Njemačka, Austrija itd...)", napisao je tada nekadašnji bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Proteklih godina Vranješ je bio u centru pažnje javnosti zbog afere sa poznatom pjevačicom Jelenom Karleušom. Padale su teške optužbe, a javnost je iz dana u dan pratila dešavanja.

Na kraju su završili na sudu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.