Olympiacos pred gostovanje Čukaričkom doveo pojačanje iz Veleza
Foto: Olympiacos

Lijevi bek stigao u Atinu

Olympiacos pred gostovanje Čukaričkom doveo pojačanje iz Veleza · Zvanično

Eldar Ganibegović

Srbijanski Superligaš, Čukarički, u play-offu Evropske lige igra dvomeč protiv Olympiacosa koji je pred revanš i gostovanje u Srbiji doveo novo pojačanje.

Grčki velikan, Olympiacos, danas je pred meč s Atromitosom, te četiri dana pred gostovanje u Srbiji kod Čukaričkog, predstavio novo pojačanje u svojim redovima.

Naime, redove Olympiacosa pojačao je lijevi bek Francisco Ortega, a dolazi iz argentinskog Velez Sarsfielda.

Nije poznato koliko je grčki tim platio za njegove usluge niti dužina trajanja ugovora koji je potpisao, no očekuje se da bude veliko pojačanje.

Ovo mu je prvi klub u Evropi i uopšte prvi transfer u karijeri, s obzirom na to da je ovaj 24-godišnjak dijete Veleza za koji je nastupio 154 puta, te postigao tri gola uz 14 asistencija.

Oglasi

Što se tiče dvomeča s Čukaričkim, Grci su pred prolaskom. U prvom meču slavili s 3:1, ali neće mnogo u Čukaričkom biti tužni jer svakako imaju obezbijeđenu evropsku jesen, te će, ako ispadnu, igrati Konferencijsku ligu.

Podsjetimo, danas je ozvaničen još jedan zanimljiv transfer. Naime, Đorđe Petrović koji je dijete Čukaričkog, novi je član londonskog Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Super League:

Plodove ovog transfera ubrat će sigurno i Čukarički koji ga je prošle godine prodao za nešto manje od milion eura.

Što se Srbije tiče, treba spomenuti i to da je prvak ove zemlje jedini iz regiona direktno obezbijedio učešće u Ligi prvaka, a to je Crvena zvezda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti