Nije mu ovo trebalo

Deset godina je bio njihov kapiten, ali će zbog jedne rečenice Kanea vječno mrziti u Tottenhamu

Esmer Oštraković

Engleski reprezentativac Harry Kane nakon deset godina napustio je Tottenham i potpisao je za Bayern, te je već pokazao da će biti veliko pojačanje za njemačkog velikana.

Svima je bilo jasno da će Kane teško odbiti ponudu Bayerna, a na kraju je u završnici prijelaznog roka odlučio da ode iz Tottenhama.

Nakon nekoliko odigranih utakmica u dresu Bayerna, Kane je već osjetio razliku između njegovog novog i prethodnog kluba.

"Uvijek smo htjeli da pobijedimo u Tottenhamu, ali ako odigrate nekoliko utakmica i ne ostvarite pobjedu, to nije katastrofa. U Bayernu morate da pobijedite svaku utakmicu.

Nakon što smo pobijedili sa 3:1 i 4:0 u prve dvije utakmice ljudi govore o tome kako nisu sretni zbog načina na koji igramo. To je razlika. Ovaj klub ima mentalitet top kluba", rekao je Kane.

Kane je mnoge oduševio nakon svog dolaska u Minhen, a jedan od oduševljenih je i njemački sudija Siebert.

Njemački sudija je bio na centru na meču Bayerna i Augsburga, a nakon meča nije krio oduševljenje Kaneom.

"On je veoma prijatan čovjek koji čvrsto stoji na zemlji. Nije umišljena zvijezda koja nikoga ne doživljava, a vjerujte ima takvih u fudbalu koliko hoćete. Šalili smo se prije utakmice oko kiše koju nam je 'donio' iz Engleske. Siguran sam da Kane neće biti problem sudijama u Njemačkoj jer je itekako prijatan i nije nastrljiv", rekao je Siebert.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Siebert je poručio da je Kane vjerovatno najveća zvijezda u Bundesligi u ovom trenutku i da su se mnogi pribojavali da će biti umišljen i prgav na terenu prema sudijama, ali su se ugodno iznenadili.

Kane im je u samo dvije utakmice pokazao da im on neće predstavljati nikakav problem, te da je miran i staložen bez obzira da li sudijske odluke idu ili ne u prilog njemu i njegovoj ekipi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.