Golobradi mladić spasio Bayern, Kane zakazao, ali onda je on ušao na teren i riješio meč!

Bavarci slavili protiv Gladbacha

Golobradi mladić spasio Bayern, Kane zakazao, ali onda je on ušao na teren i riješio meč!

Endin Čaušević

Bayern je večeras nakon preokreta sa 2:1 uspio da pobijedi Borussiju Monchengladbach na gostovanju u okviru trećeg kola njemačke Bundeslige. Harry Kane večeras nije blistao, a junak je bio mladi Mathys Tel koji je zabio gol za pobjedu kluba iz Minhena.

Bayern je od prve minute imao incijativu i bilo je jasno da će gosti imati loptu znatno više u posjedu, dok su igrači Monchengladbacha strpljivo čekali na svoje prilike i jednu od njih uspjeli su da iskoriste.

Gosti iz Minhena zaprijetili su ozbiljnije u desetoj minuti kada je pokušao Leroy Sane, ali gola nije bilo. Desetak minuta kasnije pokušao je i Harry Kane, no bez promjene rezultata.

Prvu veliku šansu imali su domaći i to u 26. minuti. Nakon prekida odlično je glavom pokušao Friedrich, no prečka spašava Bayern.

Ipak, četiri minute kasnije nije bilo spasa za goste. Ponovo je to bio centaršut iz prekida, a ovaj put fantastičan gol glavom postiže Itakura za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama stadiona Borussije.

Oglasi

Bayern je do izjednačenja mogao već u 39. minuti kada je Sane bio u odličnoj šansi i dobro je šutirao, ali ovaj put prečka je bila saveznih domaćeg tima.

Bavarci su u drugom poluvremenu krenuli svim silama po poravnanje. Pokušavali su Kane, Goretzka i Kimmich, ali gola nije bilo.

Ipak, Bayern je u 58. minuti uspio da poravna na 1:1. Kimmich je odlično dodao do Sanea koji se sjajno snalazi u kaznenom prostoru Gladbacha i poravnava rezultat na 1:1 i vraća Bayern u potpunosti u meč.

Nako toga gledali smo totalnu opsadu gola domaćih. Redale su se prilike ispred gola Nicolasa, ali je on nevjerovatnim odbranama uspio da zaustavi udarce Sanea i Kanea.

I kada su svi očekivali da će ostati 1:1 desilo se ono što se dešava i svaki put kada igra Bayern. Gosti su uspjeli da dođu do još jednog gola i potpunog preokreta, a junak je bio rezervista Tel koji je samo šest minuta prije toga ušao na teren.

Asistenciju je ponovo upisao Kimmich, a Tel je bio na pravom mjestu i pogodio je za preokret i pobjedu Bayerna od 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern se izjednačio s liderom Leverkusenom na tabeli sa po devet bodova, dok je Gladbach na tek 15. mjestu sa samo jednim bodom iz tri meča.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1692778042
Navukose im pobjedu na kraju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi