"Zašto sam odbio sam Bayern? Pa znate li koji me klub nazvao? Oni se ne odbijaju"

Sasvim iskrena izjava

"Zašto sam odbio sam Bayern? Pa znate li koji me klub nazvao? Oni se ne odbijaju"

Admin Čaušević

U svijetu postoji nekoliko klubova čiji se pozivi ne odbijaju, međutim jedan je iznad svih, potvrđuju to i dešavanja od prije nekoliko sedmica. 

Španski golman Kepa Arrizabalaga kaže da "nije morao dvaput razmisliti" kada ga je Real Madrid pozvao da se se pridruži tom klubu.

Dosadašnji golman Chelseaja bio je blizu prelsakau Bayern, da bi vrlo brzo promijenio svoje mišljenje te je stigao na jednogodišnju posudbu među Kraljeve.

Nakon što je Thibaut Courtois pretrpio ozbiljnu povredu križnih ligamenata, Real Madrid je odlučio potpisati ugovor s novim golmanom, a njihov prvi izbor bio je Kepa.

U intervjuu za Marcu, 28-godišnji Arrizabalaga je priznao da jednostavno nije mogao odbiti ponudu kluba kao što je Real Madrid.

Oglasi

"Sve se dogodilo jako brzo. Istina je da je (Mauricio) Pochettino želio da ostanem u Chelseaju i rekao mi je da ću igrati te da mi vjeruje."

"Međutim, mislio sam da bi mi promjena odgovarala. Želio sam promjenu. Zvao me Thomas Tuchel. Bio sam blizu odlaska u Bayern."

"Na kraju, Real Madrid je Real Madrid. Kad vas Real Madrid pozove, ne morate dvaput razmisliti. Velika je zadovoljstvo biti ovdje i uzbudljiv izazov."

Real Madrid je savršeno ušao u sezonu s 12 bodova nakon četiri utakmice u La Ligi, Kepa je do sada branio u dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da će ovaj 28-godišnjak biti i prvi golman reprezentacije Španije za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Evropskog prvenstvo protiv Gruzije i Kipra.

Inače, bivši golman Athletic Bilbaoa je još uvijek najskuplji u historiji jer ga je Cheslea Baskijcima prilikom transfera 2018. godine platio čak 80 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Hahahahaahhahaha pa dobro u Realu ce malo duže branit...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti