Tri tetovaže na tijelu zvijezde Bayerna, na jednoj je Isus, a sada žali zbog toga

Tvrdi da je imao "samo 20 godina"

Tri tetovaže na tijelu zvijezde Bayerna, na jednoj je Isus, a sada žali zbog toga

Edmir Škorić

Ovog ljeta je kao veliko pojačanje došao u Bayern, a nova zvijezda njemačkog prvaka u jednom od intervjua za njemačke novine govori i o tetovažama zbog kojih danas žali.

Min-jae Kim je na ljeto prešao iz Napolija u Bayern Minhen za oko 50 miliona eura. U prethodnim utakmicama Bundeslige Južnokorejac je uvijek bio u startnoj postavi i ima puno povjerenje Thomasa Tuchela.

Min-jae Kim je u intervjuu za magazin članova Bayerna 51 otkrio da je još kao dijete imao veliku želju za vježbanjem i tako je ušao u nogomet. Tek sa 13 godina prekomandovan je iz napadača u defanzivca jer "još više uživam u osvajanju lopti i pomaganju svom timu da izađe iz odbrane."

Priznao je da je za Bayern prvi put čuo kao dijete.

"Gledali smo nogometne utakmice iz cijelog svijeta na TV-u kada sam bio mali – i tamo su uvijek bile utakmice Bayerna. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu i veoma je popularan u Južnoj Koreji".

Oglasi

Pored Bayernove defanzivne legende Lucia, Min-jae Kim je kao uzor naveo i ikonu Franza Beckenbauera.

"Obojica su bili izuzetno jaki defanzivci, a istovremeno su imali odlične kvalitete u igri za nadogradnju. Pokušavam i ove atribute ugraditi u svoju igru. Ono što me najviše impresionira kod njih dvojice je to što su igrali na najvišem nivou jako dugo i dugo su bili centralne ličnosti u Bayernu".

Kada su 26-godišnjaka pitali o njegovim tetovažama, rekao je: "Napravio sam ih kada sam imao 20 godina i, da budem iskren, danas to ne bih radio. Mislim da je važnije imati te stvari u glavi, a ne nužno ih ovjekovječiti na svojoj koži", kazao je pa dodao:

"Međutim, ove izreke već predstavljaju način na koji ja mislim - i kada ih pogledam, automatski ponovo imam te izjave u glavi".

Na lijevoj ruci je istetovirao citat: "Nikad ne prestani da sanjaš, vrijeme te neće čekati", a također ima istetoviran i "Carpe diem" na grudima, dok ogromna tetovaža krasi njegova leđa. Na njoj se, između ostalog, našao Isus s križem.

Oglasi

Južnokorejac je o svojih prvih nekoliko sedmica u Bavarskoj rekao: „Primljen sam izuzetno dobro, između ostalog, stupio sam u vrlo dobar kontakt sa Matthijsom de Ligtom. Istina je ono što kažu o Bayernu: Ovdje smo svi kao porodica".

Sjajni stoper je u Bayern došao nakon što je prethodno s Napolijem osvojio Scudetto. On je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine i nosi dres s brojem 3.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je san svakog nogometaša. Jako se veselim svemu što me čeka u Minhenu. Za mene to znači novi početak, ovdje ću se dalje razvijati. U razgovorima s klubom odmah u startu mi je dato do znanja koliki je interes za mene. Moj prvi cilj je odigrati puno utakmica. Osim toga, želim osvojiti što više naslova", poručio je kada je tek došao u novi klub.

Rođen u Tongyeongu, Minjae Kim započeo je karijeru 2016. u trećeligaškom klubu Gyeongju KHNP FC u rodnoj Južnoj Koreji. Nakon prelaska u prvoligaški klub Jeonbuk, tamo je dva puta slavio osvajanje prvenstva. Prošlog je ljeta preko Beijing Guoana u Kini, gdje je završio kao viceprvak, i tradicionalnog turskog kluba Fenerbahce, došao u Napoli. S Napolijem je bio prvak davši dva gola na 45 mečeva, a za svoju reprezentaciju je upisao 49 nastupa i postigao tri gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
možda bi ćo'ek u arabiju.
2 0
prvak1905
Gledaj naslova, ispade da žali radi tetovaže Isusa.. Kakvi ste vi sme.ćari između ostalog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije