Fenomenalno pojačanje

Bomba iz Madrida: Real dovodi Juliana Alvareza

Esmer Oštraković

Svima je već odavno poznato da je Kylian Mbappe prvi izbor za novog napadača kada je riječ o Real Madridu.

Ipak, ukoliko se desi da Mbappe ne dođe u Real Madrid, uprava ovog kluba već ima spremnu zamjenu, a radi se o napadaču Manchester Cityja, Julianu Alvarezu.

Alvarez ove sezone ima dosta više minuta nego što je to bio slučaj u prethodnoj sezoni, a ugovor ga za Manchester City veže do 2028. godine.

Kako prenose španski mediji, tim iz Madrida je mnogo analizirao napadače i pala je odluka da je Alvarez najbolji "plan B" ukoliko Mbappe ne dođe.

Naravno, mnogo će se pitati Pep Guardiola i Manchester City, ali jasno je da je Erling Haaland izbor za prvog napadača kada je riječ o Manchester Cityju.

Ono što je jasno jeste da je pred nama zanimljiv period kada je riječ o izboru novog napadača u Real Madridu.

Prije nekoliko dana L'Equipe je objavio da Mbappe neće u Real Madrid kao što se to govorilo, već da ide u Liverpool.

"Kylian Mbappe je otvoren prema ideji da se narednog ljeta pridruži Liverpoolu. On traži izlaz iz PSG-a 2024. godine", tvrdi L'Equipe.

Naravno, interes za potpisom Kyliana Mbappea sigurno će biti ogroman. Teško i da će Real Madrid odustati nakon svih godina u kojima su ga jurili, no vidjet ćemo šta vrijeme donosi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Liverpool je sigurno izuzetno privlačno ime. Ipak, tim Jurgena Kloppa bi morao završiti na mjestu koje vodi u Ligu prvaka jer igrač poput Mbappea teško da će potpisati za klub kojeg nema u elitnom rangu klupskog fudbala.

Još nekoliko mjeseci nas dijeli od nove transfer sage oko Kyliana Mbappea koji će očito biti ponovo glavna priča tokom vrelih noći i dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.