Saigrači ga izveli tamo gdje inače ne ide - Nastale su scene za pamćenje potpuno pogubljenog Mbappea

Nije znao šta se dešava

Saigrači ga izveli tamo gdje inače ne ide - Nastale su scene za pamćenje potpuno pogubljenog Mbappea

Midhat Šljivak

Francuski fudbaleri iskoristili su slobodnu noć u nacionalnom timu kako bi podržali ragbi selekciju ove zemlje na Svjetskom prvenstvu. Posebnu pažnju privukao je Kylian Mbappa koji je bio potpuno pogubljen i očigledno da nije previše u prošlosti pratio ovaj sport.

Kylian Mbappe našao se u centru pažnje nakon što se sa saigračima pojavio na utakmici Svjetskog prvenstva u ragbiju između domaćina Francuske i Novog Zelanda.

Nekoliko francuskih fudbalera koji prate ovaj sport došlo je podržati svoje sunarodnjake, a među njima su bili Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Dayot Upamecano i Kylian Mbappe.

Francuzi su imali razloga za zadovoljstvo. Njihova selekcija je pobijedila rezultatom 27:13, a tokom slavlja na tribinama u centru pažnje se našao upravo Mbappe, koji očigledno nije baš upućen u pravila ragbi igre.

Izgledao je fudbaler PSG-a potpuno zbunjeno među publikom koja ga je okruživala. Kao da mu nije bilo jasno šta se dešava na terenu, a da baš i ne zna sva pravila dokazalo se nakon što su francuski reprezentativci postigli poene.

Oglasi

Kompletna ekipa oko njega je skočila da slavi. Mbappe nije shvatio da su postignuti poeni, ali je ubrzo shvatio da treba slaviti i podigao je ruke visoko u zrak.

Ove scene izazvale su veliku pažnju, posebno u Francuskoj, a Mbappe je dokazao da osim fudbala i košarke ostali sportovi nisu baš nešto posebno za njega.

Fudbaler PSG-a je i ovog ljeta bio udarna tema svjetskih medija. Govorilo se ponovo o odlasku iz Pariza, a on je na kraju ostao na Parku Prinčeva, gdje će ubrzo obnoviti saradnju.

Ipak, očekuje se da narednog ljeta ipak napusti klub. Odavno on želi otići i karijeru nastaviti na nekom većem nivou od francuske Ligue 1.

Gdje će Mbappe završiti znat ćemo vjerovatno krajem ove sezone ili u najgorem slučaju pred sami kraj ljeta 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi