Haaland je opet nestao protiv jačeg protivnika, ali je Newcastle srušio drugi Cityjev dragulj!

Minimalna pobjeda Građana

Haaland je opet nestao protiv jačeg protivnika, ali je Newcastle srušio drugi Cityjev dragulj!

Eldar Ganibegović

Erling Haaland na meti je kritika jer "nestane" protiv zahtjevnijih protivnika. Tako je bilo i večeras, no Manchester City svejedno je upisao minimalnu pobjedu. 

U okviru drugog kola engleske Premier lige Manchester City je na Etihadu ugostio tim Newcastle Uniteda i slavio s 1:0.

Gledali smo jednu šahovsku partiju koja je odlučena jednim pogotkom i to u 31. minuti.

Foden je bio u ulozi asistenta, a vodstvo i, ispostavit će se, pobjedu Manchester Cityju donosi Alvarez.

To je bilo sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu, da bi u drugom Erling Haaland imao sjajnu šansu u 63. minuti, ali nije bio precizan.

Oglasi

Kod Manchester Cityja su nedostajali De Bruyne, Silva i Stones, što se itekako osjetilo na njihovoj igri, ali su na kraju ipak stigli do tri boda.

Manchester City je nakon nepunog drugog kola s Brightonom na po šest maksimalnih bodova, dok je Newcastle ostao na tri osvojena u prvom kolu.

Treće kolo za Manchester City donosi gostovanje kod Sheffield Uniteda našeg Anela Ahmedhodžića, dok će Newcastle na svom stadionu ugostiti Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 2. kolo:

Manchester City - Newcastle United 1:0 (Alvarez 31') 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi